B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Egy "lespiderelte", egy megpróbálja eladni...

2007.01.19. 10:02 Manoi

És egy ha megkapja feljelent minket teljesen jogosan!

Nem tudtam megállni, hogy ne írjak egy postot a most beérkezett levél alapján:

Tisztelt Cím!

Ezúton szeretném eladásra felajáni email címlistámat az alábbi
kategóriákban:

- magyarországi vállalkozások címei: 100.000 cím,
- magyarországi vegyes címlista: 350.000 cím,
- magyarországi turizmus, szállodák: 10.000 cím.


Bármilyen kérdés esetén várom válaszukat,
üdvözlettel,


Kozma István
Ebben a témában Konrád már írt egy postot "A web sötét oldala" címmel

Annyi változás állt be a két levél között, hogy röpke 3 hónap alatt nőtt a lista mérete 70 000 taggal és van már kifejezetten túrizmus, szálloda címe is!

Remélem senki még csak el sem gondolkozik azon, hogy egy ilyen listát megvásároljon! Már csak azért se, mert teljesen használhatatlan! Nincsen semmilyen engedély a kezünkben, ami alapján bármilyen ismétlem bármilyen üzenetet kiküldhetnénk ezekre a címekre!

Ha meg már mindenképpen kell a sok cím (ami valjuk be őszintén teljesen felesleges, ha nincsen engedélyünk a használatunkra és nincsen kapacitásunk a használatára), akkor vannak rá ingyenes módszerek is, hogy ezeket leszedjük a netről... De ez már egy másik történet!



Update
Ígértem szerint utánanéztünk egy információnak, amit a Fialka Krisztina (Hírek Kft.) osztott meg velünk!

Először is egy állásfoglalás az Adatvédelmi Biztos "tollából", ami pontosan ezen levelek hatására született meg:

Adatvédelmi biztosi állásfoglalása a megvásárolható email címlistákról
2007.01.17

Az állásfoglalásból kiderül, hogy mind az eladó és mind a vásárló jogellenes tevékenységet folytat és ezáltal ötvenezer és ötszázezer közötti összegre büntethető!

Ezeket a listákat 50e Ft és 60e Ft körül bocsátják rendelkezésünkre!

Számoljunk egy kicsit!

Van egy büntetésünk, ami 50 000 Ft és 500 000 Ft közé esik.

Van egy lista, amit ha min 10 alkalommal eladunk, akkor megvan a maximális büntetés összege! (nem hinném, hogyha Kozma urat megtalálják, akkor a maximális bírságot kapná az első alkalommal!)

Annak a lehetősége, hogy Kozma Úrnak a pontos személyazonossága kiderüljön elég csekély!
Ingyenes külföldi levelezőprogramok Rulez!

Konklúzió:
Ezt vonja le mindenki Önmagának! Én személy szerint szeretném Kozma urat megismertetni a törvény szigorával, de valljuk be őszintén erre nem sok esély van!
Félreértés ne essen! Nem akarok senkit sem buzdítani, hogy ilyet csináljon, sőt!

"A kéretlen levelekkel kapcsolatos tudnivalók, és a hatóságok állásfoglalása az NHH weboldalán megtalálható. Bejelentést pedig a spam-bejelentes@nhh.hu e-mail címen tehet az, akit zavarnak a küldemények."
Origo.hu

9 komment

Címkék: spam

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr8829487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2007.01.19. 12:21:07

de ne szedjen le a netről, hanem gyűjtse be a saját vevőiét, érdeklődőklét, kezit csókolom, 1000x értékesebb egy hírlevélre feliratkozó, mint egy webről mittoménhonnan levadászott

ezért képezünk marketingmanagereket tonnaszám, hogy ezt senki ne tudja?!

Manoi 2007.01.19. 12:35:39

Pontosan!

Optin forewer!

Bártházi András · http://barthazi.hu 2007.01.19. 16:16:33

A probléma, hogy szerintem nem igaz, hogy egyszerűen használhatatlan lenne ez a lista. Nagyon jó lenne, ha az lenne, de ugye ha nem csinálod gyakran, akkor nem leszel igazán megbüntetve, a honlapod látogatottságát meg így is, úgy is megdobja, főként, ha egy jól átverő e-mail lesz kiküldve. Attól függ, hogy mekkora az arcod. Egy nagy cégnél nyilván nem, de egy nagyon kicsi cégnél még beleférhet (nem, nem ezt szoktam tanácsolni senkinek).

Az a kérdés inkább talán, hogy mennyit ér egy ilyen lista. Nem tudom mennyiért árulják, de párezer forintnál nem hiszem, hogy többet érne.

Manoi 2007.01.19. 16:19:22

Hamarosan jön egy update! Új infókat kaptunk! :)

TZ 2007.01.19. 22:01:14

András, ezt azért kár volt leírnod.
Ezzel tulajdonképpen a potenciális spammereket bátorítod egy nyílvános fórumon.

Szóval lehetőleg ne írj hozzá még olyan tippeket is, hogy hogy úszhatja meg a bűntetést...

Akár megbüntetik, akár nem, nem helyes, amit tesz.

Ha nem mindenki csak a saját érdekét nézné, akkor nem tartana ott a környezetszennyezés és a társadalmi egyenőtlenség, ahol tart.
Lehet, hogy ez téged nem érdekel, mert a felsőbb rétegekhez tartozol, de én a többség számára romló tendenciát látok...

Büntetném azt is, aki ilyen címlistát árul és azt is aki spammelésre búzdít.

Mostantól én sem leszek türelmes és első spamnél továbbítom a megfelelő szervek felé. Majd ők figyelmeztetik, ha akarják.

Gál Kristóf 2007.01.20. 11:30:03

TZ,

nem hinném, hogy az olyan cégvezetők vagy marketingesek, akik a spammelők népes táborát gyarapítják olvasnák az ehhez hasonló blogokat...

üdv,
Kristóf

www.primodesign.hu/blog

Ernő · http://www.horvatherno.hu 2007.01.20. 17:15:58

Ennél már csak az volt a felháborítóbb, amikor olyan SPAM-et kaptam, aminek az alján az volt, hogy az "Ön e-mail címét a Google.com szolgáltta"

Roscos 2007.01.22. 14:16:53

"Nincsen semmilyen engedély a kezünkben, ami alapján bármilyen, ismétlem bármilyen üzenetet kiküldhetnénk ezekre a címekre!"
Ettől függetlenül sokan megveszik, mert tudatlanok. És nem Kozma Úr üti meg a bokáját, mert ő jogilag "klírbizniszt" csinál. És ez a szomorú.

Roscos 2007.01.23. 10:16:10

Az állásfoglalás elejét érdemes elolvasni: "A hatályos törvényi előírások nyomozati hatáskört nem biztosítanak számomra, ezért megfelelő jogi eszköz nem áll rendelkezésemre a jogsértő személy vagy szervezet felkutatására." Hmmmm... ennyit a bírságról. Az állásfoglalás a személyes adatok védelméről szól. Mi van a marketing@, info@, cegnev@ e-mail címekkel, ha nem csak egy ember olvassa őket? Ha egy cégnek van mondjuk 15 ilyen "központi" e-mail címe, és publikussá teszi a weboldalán, akkor ha mindennap csak 100 spam jön az egyes e-mail címekre darabonként mondjuk 30 kb mérettel, az naponta 45 megával növeli a levelezés forgalmát. Mert ha Kozma Úr ilyen központi e-mail címekkel garázdálkodik, akkor nem ő sajna feltétlenül büntethető. De nagyobb gond a megnövekedett levelezési forgalom felül, hogy a cég egy idő után feladja a küzdelmet, és vagy megszünteti, vagy egyszerűen nem figyeli rendszeresen ezeket a mailboxokat. Ez pedig azt jelenti, hogy kénytelen megszüntetni egy lehetséges kommunikációs vonalat az ügyfelei, beszállítói felé.
süti beállítások módosítása