B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

A szorítóban: Outlook 2003 vs. 2007

2007.05.23. 12:36 Cseh Balázs - Balee

Na nézzük: a fehér sarokban Outlook 2003, a fekete sarokban a 2007-es változata. Ugyanaz a hírlevél, ugyanaz a szám, ugyanaz a kód, de mégsem ugyanazt látjuk, érhető, mivel a 2007-es alatt más motor van.



1. Az első két link: az online elérhető verzió és a megbízható küldő linkek
Definiáltuk milyen betű és mekkora legyen, ehhez képest a 2007-esben felülcsapta. A Gmail kivételével a többi levelezőben jó, Gmail és O2007-ben nem.

2.a. Fejléc alatti linksor - background
A td background image, a toplinks.gif már csak csatolásként látható az O2007-ben, míg minden más levelező megérti, hogy ez is csak egy bekódolt kép, és annak rendje és módja szerint megjeleníti.

2.b. Fejléc alatti linksor - felsorolásanszétesősen
Alapértelmezésben ez lehet, hogy jobb lenne táblázatban, cellánként, de itt felsorolással van és paddinggal megoldva. Padding felejtve sajnos, egy alap felsorolásnak látja, abból is a csúnyább fajta szimbólumok nélkül. És mivel nincsen background, ezért még olvashatatlan is lett sajnos.

3. Padding úgy általában...
...nincsen. Nem szeretjük. Ez látható a bevezető szövegnél, valamint hát az egész levélben is mindenhol. Valamiért ez a szó fekete listára került és 2007-től kitöröljük az emlékezetünkből. "Padding" monnyon le! (persze, ha más levelezőt használunk, akkor ne)

4. A bal oldali reklám box...
...sajnos háborúban vett részt és szétbombázták. Pedig részt vett már Freemailiában, Vipmailiában, harcolt Gmailiában és a legkülönbözők helyeken is, de mindig megállta helyét. Áutlúkia viszont elintézte

5. megállni látszék az idő
Ebben a hírlevélben ugyan nem volt anim gif, de ha lett volna se ért volna sokat. A mentett kép pontosan illusztrálná, hogy mi történik vele O2007-ben... megáll. Még csenget egy picit, aztán se előre, se hátra, ugyanis nem játssza le az Outlook. Hirdetés rulez...



6. Nem érdekel a div font-size, érted?
Az álláshirdetés felhívó fontja a div-ben van deklarálva. Mondom deklarálva van!!! (nem érti). Akkor legyen nagyobb betű, ez van.

7. A táblázat sem tökéletes
A táblázat jobb oldalán csíknak látszó csík keletkezett. Namost, vagy ide került az összes padding, amit eddig nem szerettük, vagy valamiért úgy érezte, hogy ide muszáj egy kis design elem, nem tudjuk. Valamit majd kitalálunk és kiszedjük, egyelőre rejtély.

8. És végül...
Ahogy a felső menüben is, itt sem értjük mi az a background és a felsorolás paddingolva, így muszáj azt megjeleníteni, amit fent.

Hát... nekem legjobban a padding hiánya és az anim gif sima gif-fé alakítása fáj. Van akinek a background image. Akárhogyis, de a többi levelezőben jól jelennek meg a levelek, szóval ha a nagyon nagy átlag nem ezt produkálja, akkor ezt nem úgy hívjuk, hogy visszalépés?

5 komment

Címkék: mail email hírlevél outlook

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr4985804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Till Zoltán · http://www.hatekonysag.hu/blog 2007.05.23. 23:30:20

Frankó. Nem elég a böngésző megosztottság, most az e-mailes szívást is megkaphatjuk.

A cikk viszont tuti ;-)

Dávid · http://ekommersz.blogter.hu 2007.05.24. 01:18:23

Sziasztok,
Valahol olvastam, hogy az Outlookba, az MS a Word által használt html szerkesztő/megjelenítő kódot alkalmazza.

Balee · http://b2bonline.blog.hu 2007.05.24. 06:45:42

Zoltán: megkaptuk hát :( This is the force to reckon with :)

Dávid: igen, ez így van. A régebbi azt hiszem az IE motorját használta, most visszatértek valami régebbi Wordére... azt mondják "biztonsági okokból", hát köszi... nem kellett volna

Damjanovich Nebojsa · http://damjanovich.hu 2007.05.24. 22:04:48

+ Lotus Notes, Novell, Eudora ...
+ visszapattant email címek
+ kézbesíthetőségi problémák
+ email marketing szoftverek
+ utóértékelési és megtérülési számítások
+ ...

Mint ha említette volna valaki, hogy "könnyű ez az e-mail marketing"? :-)

Nebojsa

Roscos 2007.05.31. 14:21:03

Ugyan, Nebojsa... hogyne lenne könnyű! :-) Csak 4-5 év gyakorlat, adatvédelmi ismeretek (nem árt, ha az elektronikus ker. trv-en kívül még a 2-3 másik, adatvédelmi kérdéseket érintő törvényt is ismerjük), egy kis informatikai tudás különösen webes témában, alapvető marketing és kissé mélyre hatóbb direkt marketing ismeretek, teljes körű online marketing ismeretek és természetesen egy e-Marketer kurzus sem árt hozzá. Mi ezen olyan bonyolult?! :-))))
süti beállítások módosítása