B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Egy "más" jellegű honlap

2007.12.12. 22:46 Cseh Balázs - Balee

Egyik régi tördelő-grafikus barátom "rszarvas" kitalálta, hogy több éves boldog házassága és munkája mellett készít egy honlapot, mert volt egy ötlete, látott benne fantáziát, és hát ahogy ismerem kanyarintani is fog belőle egy nagyobb üzletet.
Szóval csinált egy LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) párkereső irodát a feleségével és ehhez egy honlapot: www.mastars.hu címen. Akinek itt elszakadt a cérna, az most kattintson ide >>>

Mivel rszarvas alapvetően design szoftverekben van otthon, de abszolút autodidakta módon neki áll a dolgoknak és megtanulja, ami csak érdekli, nekiállt a html-nek is. Sajnos elsőre rossz program került a keze ügyébe, és Frontpage-dzsel készítette el a honlapot, aztán mikor kész lett, pont összehozott minket a sors egy beszélgetésre, és az éles honlapot 1-2 nap alatt átalakítottuk, megtettünk több dolgot, hogy keresőbaráttá tegyük (mindjárt részletesen), aztán már fut egy-két Adwords kampány, ill. a regisztráció katalógusokba, linkgyűjteményekbe és a partnerkapcsolatok építése.

Frame után szabadon


A frame-es szerkezet (Frontpage) megszüntetése, valamint a kód kitisztítása után (szintén FP miatt) átírtuk a metá-kat, kiemelések lettek a szövegben, valamint készítettünk egy láblécet, benne menüvel, mert a flash ezt szükségessé tette.
A flash ugyanis szép, meg jó, de figyelni kell rá, mert pl. hiába van a fejlécben flash menü, a menüpontok alatti linkek mintha nem is lennének a Google számára. Úgyhogy muszáj volt egy másodlagos menüt is készíteni, hogy szépen végig haladjon a robot az oldalon, minden aloldalon.

Persze amíg frame-ek voltak, még inkább problémás volt, a Google csak a láblécet látta, amiben akkor még ráadásul nem volt menü, így most még mindig megtalálható a lábléc a találati listában, de hál'Istennek már szépen kúszik hátrafelé.

Ezen kívül raktunk Google-nek megfelelő sitemap-et az oldal alá, amit beraktunk a Webmaster Tools-ba, valamint bekerült természetesen az Analytics mérőkód is.

Eddigi eredmények


Google-web és Google-magyar nyelvű oldalak esetén vizsgálódtunk, a honlap kb. 1 hete működik élesben.
  • biszexuális társkereső -> 1 találati oldal, 10. hely
  • homo társkereső -> 3. találati oldal, 23. hely
  • leszbikus társkereső -> 3. találati oldal, 23. hely
  • meleg társkereső -> 2. találati oldal, 14. hely
  • transzvesztita társkereső -> 1. találati oldal, 9. hely

Továbbiak


Ahogy írtam, most tovább vizsgáljuk a kulcsszavakat a szövegben, mit-hogy lehetne még változtatni, a kulcsszósűrűséget növelni, hová lehet regisztrálni még a honlapot, milyen linkkapcsolatok érdemes építeni, milyen kulcsszóra érdemes hirdetni Adwords-ben, stb.

Érdekes terület. Bármi is a honlap témája, bárki is a célcsoport, vannak bevett metódusok, amelyekkel érdemes elindulni. Meglátjuk, hogy ezek mire elegendőek és hogyan alakul az oldal sorsa a későbbiekben.

1 komment

Címkék: google keresőmarketing meta optimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr95262209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2007.12.13. 14:11:48

Csak annyit tudok hozzászólni, hogy Éljen Balee, éljen a net! :-) Szép lassan emelkedik a látogatottságunk, és ez igencsak pozitív. Tényleg nem elég, ha csak lapul a fűben a szájt. Ha nem etetjük a nyulat, megdöglik. Ha pedig úgy érezzük épp jóllakott, meg kell keresni, hová fér még abba a nyúlba, és ott is jól meg kell tömni. Ésígytovább-ésígytovább. Ha érdekel bővebben valakit, olvasgassa Balee blogját kitartóan! Érdemes. Tényleg.
Mindenkinek hajrá!
süti beállítások módosítása