B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

így böngésztek minket 2007-ben - b2b site statisztikák I.

2007.12.15. 21:40 Cseh Balázs - Balee

Lassan év vége. Készülnek a jövő évi tervek, éves statisztikák, próbálunk előre- és visszanézni, hogy lássuk miből éltünk és mire számítsunk jövőre.
Ennek kapcsán gondoltam én is kiemelek egy-két adatot a b2b portfoliónkon mért adatokból, hogy látszódjon, hogy a full b2b oldalakon a fejlesztők és az online marketingesek számára egyaránt fontos alapadatok hogyan alakultak 2007-ben.

I. rész: min keresztül látnak minket: böngésző típusa, képernyőfelbontás, operációs rendszer és a színmélység


Böngésző

2007-ben a legtöbb látogató (75%) IE-n keresztül vetette vigyázó szemeit oldalainkra. Most ha jól rémlik, a FF aránya a világban már jóval 35-36% felett van, Magyarországon is valahol 30% körül. Nálunk 22% használt FF-et. A "restli" Opera, Mozilla, Netscape, etc.


Operációs rendszer

Windows rulez... mármint nem rajongó vagyok, hanem ez tarolt 2007-ben (is). 99,3%. Hát igen. Amit sajnos emellé nem tudunk mellé rakni, hogy ebből mennyi volt legális, pedig erre is kíváncsi lennék (gondolom a BSA is), de azt hiszem ez megmarad a kíváncsiság szintjén. Statisztikát meg amúgy sem érinti.

 

Színmélység

Ehhez nem tennék sok mindent hozzá. Mondjuk számomra vicces volt a 8 bit, az 1 bit (!) és az 520 bit megjelenése a statisztikánkban, de azt hiszem marad az, hogy inkább nem is töröm rajta az agyam. Jobb lesz így mindenkinek.





Felbontás

Egy dolgot mondok: 800x600 17% és csökken. Egy apropója van csak számomra ennek most: kb. két fél napot veszekedtem a héten amiatt, hogy egy kedves megnemnevezhető projekt menedzser valamint egy szintén meg nem nevezhető fejlesztő próbált győzködni arról, hogy de igen, az oldalt 800x600-ban kell kihozni. NEM! Elég volt belőle, köszönjük. A 17% majd scrollozik, meg vesz egy monitort értelmes videokártyával (bocs). Lassan az ember után hajintják a 19 colos CRT monitort, 17-esért már egyenesen csúnyán néznek a boltban, és a TFT-k ára is 20-30 ezer körül van már.
A fejlesztéseket nem úgy célszerű eszközölni, hogy a legkorszerűtlenebb techológián is megállja a helyét, különben soha nem jutnánk előbbre.

További statisztikák coming soon, addig is az aktuális kedvenc videóm: Evolution of dance

1 komment

Címkék: statisztika analitika dashöfer

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr43265232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2007.12.16. 01:54:06

Zimbabwe-ban van még hercules grafikus adapter. (Érdekelne, hányan emlékszünk még rá) Az képes kihozni az észvesztő 1, vagy 4 bit színmélységet. BW, vagy 16Gray "színt" jelent. 7 bitre tán a Bokros-csomag idején volt szükség, de a leleményesebbjének visszaigénylés után megmaradt a 8. A 8 bit talán Win95 alatt volt utoljára cool, a menő Win98-asok már az észvesztő 16-ot használták. A többi meg ugye trendi egyelőre. :-)
Balee kedvenc videója meg így kb. ötödszöri megmézés után is fatbomber :-)
süti beállítások módosítása