B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Keresés a Flash tartalomban

2008.07.01. 07:34 Cseh Balázs - Balee

Mivel korábban én is írtam már a flash honlapok optimalizálásának nehézségéről, ezért érdekes volt számomra a Google Webmaster Central tegnapi posztja.

Tegnap (2008. június 30.) bejelentették (ld. forrás a post végén) ugyanis, hogy a Google szakemberei tovább fejlesztették a Flash tartalmak indexálásának megoldását. Amellett, hogy flash menük, gombok, szöveges tartalmak indexálására is most már lehetőség van, a két indexálásért felelős fejlesztő elmondása szerint minden olyan szöveges tartalom ami megjelenik az oldalon, sőt a linkek is kereshetőek lesznek.

Egyelőre három technikai akadállyal (problémával) kell szembesülnünk:

  1. nem minden javascript-es flash oldallal birkózik meg a crawler
  2. a flash-en belül meghívott html, xml, másik swf, stb. fájlok is indexálva lesznek, de külön tartalomként kezeli a crawler, nem az eredeti flash fájl részeként (ez a találatok esetén okozhat problémát)
  3. még problémák vannak a fordított írási/olvasási irányú nyelvekkel (pl. Héber, Arab), úgyhogy alapvetően ezeken a nyelveken még nem működik ez a megoldás.

Mindenestre azt ígérik, hogy a webmestereknek nincsen külön tennivalója, a crawler egyszercsak jön, lát, indexál :)

Forrás: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/06/improved-flash-indexing.html

2 komment

Címkék: google flash flash site

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr75547175

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Flashtúltengés 2.0 : |MarketingÖtletek.hu| 2008.07.02. 06:11:39

[...]a flash láthatatlansága? Keresés a Flash tartalomban Flash[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnár Tibor (feltöltötte: Cseh Balázs) 2008.07.01. 09:10:44

Tibor haverom mailben dobta át véleményét, gondoltam feldobom:

"Ha jól sejtem, ma minden jó ízlésű website-on JS rakja be a flash fájlokat, így ezeken a site-okon továbbra se lát a flashbe a Google.
Ha meg mondjuk usertípustól függően különböző XML fájlok valamelyikéből töltődik be a szöveges content a flashbe (ilyet is láttunk már :D), hát akkor aztán végképp esélytelen, hogy megtalálja a GoogleBot. Vagy valamit félreértek?"

Illés Ádám · http://multimediajog.blogspot.com 2008.07.14. 16:05:07

Sziasztok! Bocsánat az offtopic hsz-ért, csak nem találtam publikus e-mail címet. Nagyon jó a blogotok, én is hasonló témábam blogolok, csak jogi szemszögből. Ha érdekel egy linkcsere, jeleljetek!
Köszi!
süti beállítások módosítása