B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Google személyre (oldalra) szabható 404-es hibaoldal

2008.10.16. 10:06 Cseh Balázs - Balee

Bár a dolog nem újkeletű, én most kezdtem itt-ott néhány saját v. saját készítésű oldalnál használni: a Google lehetőséget biztosít arra, hogy testre szabott 404-es oldalt készítsünk. Ez önmagában még nem is lenne újdonság, sok CMS (pl. Drupal, Joomla), valamint tárhely szolgáltató is biztosít már admin felületen is lehetőséget arra, hogy a 404-es (oldal nem található) sztenderd hibaüzenetet lecseréljük valami másra, azonban a Google olyan megoldást kínál, amellyel egy Google keresőmezőt integrálhatunk a hibaoldalra, SŐT javaslatot is kap a user a helytelen URL helyett.

Forrás: Google Webmaster Tools

A szolgáltatás alapvetően a Google Webmaster Tools-on keresztül érhető el, ott van a script is, amit be kell rakni a 404-es oldalba, és onnantól kezdve működik a szolgáltatás.

Viszont csak margón: ehhez az kell, hogy szinte minden oldalunk le legyen indexálva a Google robotja által, hiszen egy új oldal esetén a javaslattétel nem fog még igazán működni addig, amíg nincsen minden létező oldal az indexben.

Szólj hozzá!

Címkék: google google webmaster tools

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr7715340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása