B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Regisztráció linkgyűjteményekbe avagy a lap.hu oldalaknak is van lelke!

2008.11.24. 21:56 Cseh Balázs - Balee

Eredetileg egy válasz levélbe akartam leírni, de mivel pont napokban előkerült ismerősi körben is, inkább levésem nagy plénum elé.

Fontosnak tartom a lap.hu és a többi linkgyűjtő oldalt és az azokon való megjelenést. DE nem ész nélkül! Észrevettem továbbá, hogy a lap.hu oldalaknak és a hasonló linkgyűjtő oldalaknak VAN LELKÜK! Na erről egy poszt...

NEM ÉSZ NÉLKÜL!

Első és legfontosabb, hogy olyan oldalra ajánljuk be saját oldalunkat, amelyre releváns is! Azaz a b2bonline.blog.hu -t nem fogom beajánlani az epitoipar.lap.hu-ra, még akkor is csak karcosan, ha mondjuk ott van marketing box. Mert ez a vékony kapcsolódási pont sem hiszem, hogy elég ahhoz, hogy oda én felkerüljek. Nagyon sok időt és energiát lehet megspórolni, ha előbb átgondoljuk és végigfutjuk pl. a lap.hu oldalak listáját és kiválogatjuk, hogy egyáltalán mi az, amelyre ajánlani fogjuk oldalunk linkjét.

TIPP: ha gyűjtöd egy Excel táblázatba, hogy hová küldtél ajánlást, akkor pár hét múlva, mikor jönnek a visszaigazolások/elutasítások, akkor ismét elő lehet rántani a táblázatot és beírni, hogy melyik hol áll, honnan nem volt visszajelzés, stb.

Ha megvan a lista, akkor jön a következő pont, a lélek :)

LELKÜK VAN!

Korábban én is szerkesztettem oldalt, és hát minden szentnek maga felé... hadd induljak ki magamból. Emberek, utálom azokat, akik egy sort sem írnak a linkajánlás mellé, hanem csak átcseszcsizik (4 szerkesztő "lányom" volt, bocs, ezt most az ő kedvükért írtam így) a linket és azt várják, hogy majd ezt követően én jól felrakom a linkjüket.

NE! Pár sort, legalább egy értelmes, kerek mondatot írjunk már szerencsétlen lap.hu szerkesztőnek, hogy lássa: megnéztük az oldalát és érdekel is, amit csinálunk. Mert rajtunk kívül nagy eséllyel még pont 5 ajánlást kapott aznap.

Tehát a követendő megoldás (szerintem):

  1. lap.hu oldalak kiválasztása
  2. táblázat
  3. ajánlás elkezdése úgy, hogy jól kinézzük a dobozt, hogy melyikbe illene bele az oldalon a mi saját internet oldalunk/blogunk/stb.
  4. ÉRTELMES ajánló szöveg írása (minta lent)
  5. értelmes aláírás, e-mail cím
  6. valamint olyan szöveg a linkhez, amely lehetőleg kulcsszót, SŐT non-plusz-ultra, OLYAN kulcsszót tartalmaz, amely a lap.hu oldalhoz ÉS a saját oldalunkhoz is illik. Pl.: egy kedves ismerős Alpintechnikával, bádogos munkákkal, tetőfedéssel, szigeteléssel foglalkozó oldalát NEM úgy ajánlottam be, hogy www.master-alpin.hu. Mert ez nem fog mondani senkinek semmit. Az alpintechnika.lap.hu oldalra azt ajánlottam be, hogy: Master Alpin - alpintechnikai megoldások. Ez kereső szempontból is jó, a usernek is jó ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN a lap.hu oldal szerkesztője is látá, hogy jó!

TIPP ajánló szövegre:

Tisztelt Szerkesztő!

Kérem, hogy amennyiben lehetősége van, helyezzen el linket internet-oldalamra az Ön által szerkesztett lap.hu oldalon. Úgy gondolom, hogy oldalam érdekes információkkal szolgálhat az Ön lap.hu oldalára látogatóknak.

Előre is köszönettel: xy

Lehet cifrázni, de szerintem nem kell a ló másik oldalára esni és esetleg nyalizni túldicsérni.

3 komment

Címkék: lap.hu linkajánlás

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr62786815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.11.24. 22:13:24

Nagyon hasznos poszt, köszi szépen! :)

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2008.11.24. 23:18:53

szívesen! Egyébként a linkcenter/linkek, lap.hu, linktar, weblink, urlguru.hu. Ezek jutnak még eszembe, ahol érdemes körbenézni és ajánlgatni/regisztrálni.

KissPéter 2010.08.20. 09:25:05

Valóban hasznos a bejegyzés a táblázattal.

Annyiban kötekednék, hogy számomra az ilyen "sablon vegyél fel lécccci" levél töri le a lelkesedésemet, és mint szerkesztő látom, hogy mindenkinek ez lett becopppyzva. Főleg, ha több témába vágó oldalamra is küld ajánlást, és tényleg...
Én ajánláskor egy rövid "Köszönöm"-el oldom meg.
süti beállítások módosítása