B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Megújult a RODIN.hu

2009.05.29. 09:26 Cseh Balázs - Balee

RODIN megújulásVégre május 1-jén el tudtuk indítani a megújult www.rodin.hu honlapot, a programozás a Havasiteam cég keze munkáját dicséri. Az első két hét tapasztalata alapján megérte a restart, a forgalmi statisztikák és az ügyfél visszajelzések egyaránt ezt támasztják alá.

A korábbi honlap keretes szerkezetű site volt, ettől mindenképpen szerettünk volna megszabadulni. Emellett az új honlap specifikációjának másik fontos tényezője (elvárása?) a kereső- és felhasználó barát megoldások használata volt, amelyet sikerült is megvalósítani.

A keresőbarát megoldások közül a legfontosabb a nice url-ek használata, a dinamikus meta tag-ek (description, keyword, title) alkalmazása, a valid html és css kódolás, a h1-h2-h3 tag-ek (megfelelő) használata.

Erőteljesen kihasználjuk a Google szolgáltatásait, nevezetesen az Analytics-et, Adwords konverzió mérő kódját, a Google Custom Search-öt, a Google 404-es hibaoldal megoldását, a Google Webmaster Tools nyújtotta megoldásokat annak érdekében, hogy lássuk a felmerülő problémákat, optimalizálni tudjuk az oldalt (Analytics, Webmaster Tools, 404) és belerakjunk az oldalba olyan funkciókat, amelyek amúgy sok fejlesztést igényeltek volna (pl. Custom Search), és persze minél több látogatót tudjunk vonzani (Adwords).

A felhasználóbarát megoldások közül fontos a gyorsan végigvihető regisztráció és rendelés, az űrlapok mellett található "TIPP" dobozok/súgó alkalmazása, egyértelmű és világos hibaüzenetek használata.

Túl vagyunk lassan az első hónapon és halkan megjegyzem, működik. Néha a tárhely és domain szolgáltatónk rakoncátlankodik (nem adom meg hol van a site, mert nem akarok se +, se - reklámot), de alapvetően jó szándékúak és segítőkészek, így ezzel kompenzálják az esetleges nehézségeket.

1 komment

Címkék: google fejlesztés rodin

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr531124554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deli Norbert - HD 2009.06.18. 14:46:54

Határozottan jobb az oldal a réginél, minden tekintetbe. Felhasználóbarátabb és keresőbarátabb is.
Gratula az oldalhoz.
süti beállítások módosítása