B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Vihar előtti csend... vagy nem is lesz vihar???

2009.06.09. 18:55 Cseh Balázs - Balee

Érdekes... június 9-e van. Életbe lépett a szigorú reklámtörvény. Ehhez képest nem nagyon látom, hogy pörögne a téma vagy akár csak a cégek nekidurálták volna magukat az adatbázisok és nyilvántartások rendbetételének...

Kaptam vagy 3-4 emailt, amelyben bekérték a lakcímem és hozzájárulást kértek, de ezen kívül... néma csend. A blogokon sem pörög a téma. Most vagy mindenki meghúzza magát és kivár, vagy nem érdekli az egész.

Most este volt kis időm körbenézni a konkurenciát... és egyszerűen megdöbbentő. Hasonló területen működő (b2b rendezvény/képzés-szervező) cégek oldalait böngésztem át. Hát... a legkülönfélébb hibákat és problémákat látom.

Legtipikusabbak:

  • Adatkezelési azonosító hiánya - Adatkezelési azonosító szinte senkinél nincsen, legalábbis hosszabb böngészést követően SEM akadtam rá. Nagy-nagy respect a kivételnek.
  • Lakcím bekérése - Lakcím itt-ott már van, de van, ahol csak kivágták a form-ra, de semmi infó, hogy minek kérik be, és persze semmilyen adatvédelmi nyilatkozat nincsen.
  • Adatvédelmi nyilatkozat hiánya - "azaz mire használod, hé?" típusú leírást, útmutatást nem találtam. Itt-ott van olyan mondat, hogy: "Regisztrációval hozzájárul, hogy névre szóló ajánlatot küldünk Önnek"... nade kérem... ez elég sovány... Még a minimális elvárásoknak sem felel meg.
  • Minimális jognyilatkozat vagy ÁSZF - na ez se. Semmi.

 

Szóval nem akarom én kísérteni a dolgokat, de aki b2b-ben nyomul, általában erőteljes direkt marketinget végez. Szerintem ennél kicsit jobban oda kéne figyelni... Az ügyfelek miatt is, meg hát a jogszabályi elvárások miatt is. És akkor még nem is említettem azokat a kedves "társakat", akik spam-elnek is mindemellé mindenféle elrontott törvényi hivatkozásokra ... hivatkozva :)

2 komment · 1 trackback

Címkék: adatvédelem adatvédelmi nyilatkozat

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr491175173

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: JOGIQ 2009.06.09. 20:51:27

Hatályos az új reklámtörvény ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2009.06.10. 13:41:07

@Dávid..: Kicsit egybevontam a dolgokat elismerem. Mert végül nem csak a törvényi kötelezettségeket néztem, hanem az alapnak számító dolgokat.

Pl. az adatvédelmi nyilatkozat megléte, azaz leírni, hogy ki-mire használja az ügyfél adatait, ez minimum. Ez nem lehetne kérdés és nem függ törvénytől, nem?

A lakcím és a többi része... Hát nézd, életidegen, mégis átment a törvény sajnos. Nem mondom azt, hogy jó, mert nem jó, nagyon sok marhaságot tartalmaz. Nade erre hivatkozva szerintem nem lehet NEM betartani, nem?
süti beállítások módosítása