B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Bréking nyúz: Változik a hazai DM szabályozás - módosítják a reklámtörvényt

2009.06.26. 12:32 Cseh Balázs - Balee

2009. június 22-én a parlament elfogadta a reklámtörvény módosítását. A T/9354 számú, Törvényjavaslat a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény módosításáról szóló 2008. évi CXI. törvény hatálybalépésével és a belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK irányelv átültetésével összefüggő törvénymódosításokról, iromány kapcsolódó módosító indítványai között szerepeltek az ágazatunkat érintő változások is. A módosítások egyértelműen enyhítettek a tavaly elfogadott, és több szempontból is aggályos túlzott szigorításokon.

A változások elsősorban a hozzájáruló nyilatkozatok tartalmát, és az opt-out módon küldött direct mailing szabályait érintik.

A fent említett törvényjavaslat alábbi paragrafusai tartalmazzák az új rendelkezéseket.

406. §

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (7) bekezdésében az „ebből a célból a reklámküldeménynek” szövegrész helyébe az „ebből a célból az ugyanazon reklámozó érdekében ugyanazon címzett részére 2009. október 1-jét követően első alkalommal küldött reklámküldeménynek” szöveg, 26. § (2) bekezdésében az „eljárást ügyfélként kezdeményezni jogosultak” szövegrész helyébe az „eljárásban” szöveg, a „szervezetek is” szövegrész helyébe a „szervezetet az ügyfél jogai illetik meg” szöveg lép .

407. §

Hatályát veszti a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (2) bekezdésében az „és lakcímét” szövegrész, 26. § (3)
bekezdésében az „ , azt mint szemletárgyat lefoglalhatja” szövegrész.


A törvény a köztársasági elnök aláírására vár, azt követően pedig a közlönyben lesz elérhető.

Forrás: DMSZ

Szólj hozzá!

Címkék: dm reklámtörvény

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr441209778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása