B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Google Chrome OS

2009.11.20. 09:14 Cseh Balázs - Balee

A Google bemutatta operációs rendszerét a Google Chrome OS-t. Igen-igen, Chrome, AZ a Chrome, a böngésző.

Az alapelv ugyanis a következő: van Gmail, Google Docs, Google Maps, Gtalk, Google IG, Google Reader, Google Check-out és még kis csillió Google szolgáltatása, valamint sok egyéb neten elérhető "szoftver", minek kellene egy olyan operációs rendszer, amely lassan indul el, rendszer fájlokat tölt be, percekig bootol, stb.?

És az a röhej... hogy én egyetértek ezzel. Vannak szolgáltatások, programok, ami miatt nem tudnám még használni (Photoshop, Illustrator, Quark, Indesign), de ezeken kívül az én PC-m is már úgy néz ki, hogy igazából a levelező már be sincsen konfigurálva, hiszen minden a Gmailben figyel. Ha lehal az otthoni gép, Windows reinstall és megy tovább minden.

DE! Azt gondolom, hogy azért lesz itt még potenciális piac, akit nem tudnak ezzel meggyőzni-megfőzni: mégpedig pont a leginkább innovatív és nyitott fiatalság. Hogy magyarázza meg, hogy egy Google Chrome OS alatt nem fog futni a 2 giga tárhelyet igénylő csilli-villi legújabb játék? Persze, később biztos ezt is megoldják majd, illetve lehet két OS-t is a gépre rakni, ahogy ez most már egyes Nokia-PC-knél gyakorlat, csak hát az még nem az igazi.

Illetve azt is tudom, hogy a célcsoport pont a mi korosztályunk és szakmabeliek lesznek: akiknek egy 1 mp alatt felbootoló internetes gép kell.

A Google Chrome OS videó:

Update, közben ezt találtam: 3 percnél kezd érdekes lenni, megmutatja a Chrome OS-es net/notebook bootolását.

3 komment

Címkék: google chrome google chrome os

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr181538798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.11.20. 17:49:37

Tök jó ötlet! Feleségem, aki nem számítógépes, hanem netes lény, gyakorta majdnem szétveri a lenovo-ját mert egy hét mire elindul az office. Már nem is használja az office-t. Mi is kell neki? Mail, kereső, valami nem túl bonyi doksis alkalmazás, jutub, egyebek. Minden itt van egyben. Én személy szerint ferde szemmel nézem a gugli világuralmi törekvéseit, de istenemre a következő gépe egy ócsó netbook lesz chrome os-szel, mert pazarlás neki a lenovo is és az XP, meg az office is, mert 0,0001 %-át használja ki. Az ilyen típusú felhasználóknak ideális lesz. nekem soha.

BaluKapitany · http://profihonlapkeszites.hu 2009.11.23. 10:08:57

egyetemistáknak, fősulisoknak - nem geekeknek -, üzleti felhasználóknak tökéletes lesz. És a világuralmi törekvésekről meg annyit, hogy a MS-t végre letolja valaki a trónról :) Legalább egy olyan cég, akit a felhasználói kedvelnek is nagyrészt.

Egyébiránt meg a chrome os free. Szóval anyagilag is jobban jár a nép. Bár biztos lesz professional verzió, ami fizetős lesz :)

alibabaesanegyvenhattyu · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.11.24. 16:03:20

O.o Ide is eljutottunk. Pár éve olvastam arról, hogy meg fog jelenni a chrome és tényleg, most pedig már itt egy operációs rendszer. A gugli nagyon tud!
süti beállítások módosítása