B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Építőipar: egy online marketingben gyenge iparág

2007.11.19. 11:52 JBalogh

Azt eddig is tudtam, hogy ha a feketegazdaság szóba kerül, akkor előbb vagy utóbb az építőiparnál lyukadunk ki. Azt viszont nem, hogy a fizetési nehézségek mellett a webes megjelenés is egy kényes téma az iparágban. Alig van olyan cég, akinek normális honlapja lenne, és ebbe sajnos a nagy cégek is beletartoznak. Szóval nem csak maga az iparág van nehéz helyzetben, hanem a marketingjük is, különösen az online vonal.

Bátyám évekkel ezelőtt céget alapított, azt gondolván, jó biznisz ez az építőipar. Mára sürgetővé vált egy honlapot is a cég mögé rakni, mert az már mégiscsak ciki, hogy a céget nem lehet neten megtalálni. Hamar rájött, hogy van egy húga, aki éppen ilyesmiben kontárkodik, hát segítséget kért tőlem.

És ezzel kezdetét vette a „hogyan ne csináljuk honlapot, de én akkor is ilyet szeretnék” vita. Ha valaki eddig nem találkozott volna hasonlóval, akkor elárulom, hogy ezek a cégek az online marketingesek rémálmát testesítik meg. A konkurencia oldalait szemügyre véve intro, frame, flash – intro, frame, flash ciklikus váltakozásával találkoztam, majd’ mindenütt! Na meg persze az Európa térkép méretű képek, amelyek szintén nem hiányozhatnak egy keresőoptimalizált oldalról.

Amikor megkérdeztem, hogy szerinte milyen kulcsszavakra keresnek a potenciális ügyfelei, ez volt a válasza: generál kivitelezés, szelemen, szendvicspanel… Na ne!!! Hamar rájöttem, hogy nehéz elszakítani a napi szakzsargontól, ami csak akkor jó, ha egy beszállítóval tárgyal, de semmire nem megy vele, ha az ügyfelei gondolatát szeretné kitalálni. (Tudja  valaki, mi az a szelemen???)

Tény, hogy az iparág üzletei nem a neten köttetnek, de akkor is! Végül vita helyett, és főleg idő hiányában megnyertem a projektet (egy fontos üzletembernek holmi honlaptartalomra nincs ideje), így hál’ istennek viszonylag önkényesen gazdálkodhatok az ötleteimmel. A cél kb. ennyi: 1-2. találati oldalon megjelenni 0 pénzből, nem túl nagy felhajtással. Online marketinghez kevés lesz, de cégreklámnak elmegy... A dolog alakulóban van, ha elkészül, bemutatom.

3 komment · 1 trackback

Címkék: onlinemarketing keresőmarketing optimalizálás

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr16234046

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://www.studio-blu.it/?option=com_k2 2018.05.25. 00:46:43

A polip még annál is ügyesebb, mint hittük - softrapidshareorg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pan77 2008.12.18. 10:04:21

Egyetértek veled! És sajnos ez nem is nagyon fog változni...
Viszont kezd alakulni az építőipar összefogása, ezt érdemes megnézned, ha már online marketing...
www.archtv.hu

foresight · http://www.foresight.hu/ 2010.06.03. 12:21:14

A kereső szavak tekintetében egyet értek azzal, hogy elképesztő szakszavakat tudnak megfogalmazni, de hát ez így van rendjén, ebben Ők a szakemberek. Ha tanácsadás keretében prezentálod a leginkább a területen jellemző kereséseket, akkor viszont rend szerint meg szokták érteni a lényeget és hajlandóak a cél érdekében változtatni ha szükséges.

geotextília · http://zoldtetokft.hu/geotextilia 2012.03.08. 19:27:15

Remélhetőleg mihamarabb talpra áll a magyar építőipar!
süti beállítások módosítása