B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

így böngésztek minket 2007-ben - b2b site statisztikák I.

2007.12.15. 21:40 Cseh Balázs - Balee

Lassan év vége. Készülnek a jövő évi tervek, éves statisztikák, próbálunk előre- és visszanézni, hogy lássuk miből éltünk és mire számítsunk jövőre.
Ennek kapcsán gondoltam én is kiemelek egy-két adatot a b2b portfoliónkon mért adatokból, hogy látszódjon, hogy a full b2b oldalakon a fejlesztők és az online marketingesek számára egyaránt fontos alapadatok hogyan alakultak 2007-ben.

I. rész: min keresztül látnak minket: böngésző típusa, képernyőfelbontás, operációs rendszer és a színmélység


Böngésző

2007-ben a legtöbb látogató (75%) IE-n keresztül vetette vigyázó szemeit oldalainkra. Most ha jól rémlik, a FF aránya a világban már jóval 35-36% felett van, Magyarországon is valahol 30% körül. Nálunk 22% használt FF-et. A "restli" Opera, Mozilla, Netscape, etc.


Operációs rendszer

Windows rulez... mármint nem rajongó vagyok, hanem ez tarolt 2007-ben (is). 99,3%. Hát igen. Amit sajnos emellé nem tudunk mellé rakni, hogy ebből mennyi volt legális, pedig erre is kíváncsi lennék (gondolom a BSA is), de azt hiszem ez megmarad a kíváncsiság szintjén. Statisztikát meg amúgy sem érinti.

 

Színmélység

Ehhez nem tennék sok mindent hozzá. Mondjuk számomra vicces volt a 8 bit, az 1 bit (!) és az 520 bit megjelenése a statisztikánkban, de azt hiszem marad az, hogy inkább nem is töröm rajta az agyam. Jobb lesz így mindenkinek.





Felbontás

Egy dolgot mondok: 800x600 17% és csökken. Egy apropója van csak számomra ennek most: kb. két fél napot veszekedtem a héten amiatt, hogy egy kedves megnemnevezhető projekt menedzser valamint egy szintén meg nem nevezhető fejlesztő próbált győzködni arról, hogy de igen, az oldalt 800x600-ban kell kihozni. NEM! Elég volt belőle, köszönjük. A 17% majd scrollozik, meg vesz egy monitort értelmes videokártyával (bocs). Lassan az ember után hajintják a 19 colos CRT monitort, 17-esért már egyenesen csúnyán néznek a boltban, és a TFT-k ára is 20-30 ezer körül van már.
A fejlesztéseket nem úgy célszerű eszközölni, hogy a legkorszerűtlenebb techológián is megállja a helyét, különben soha nem jutnánk előbbre.

További statisztikák coming soon, addig is az aktuális kedvenc videóm: Evolution of dance

1 komment

Címkék: statisztika analitika dashöfer

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr10265232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2007.12.16. 01:54:06

Zimbabwe-ban van még hercules grafikus adapter. (Érdekelne, hányan emlékszünk még rá) Az képes kihozni az észvesztő 1, vagy 4 bit színmélységet. BW, vagy 16Gray "színt" jelent. 7 bitre tán a Bokros-csomag idején volt szükség, de a leleményesebbjének visszaigénylés után megmaradt a 8. A 8 bit talán Win95 alatt volt utoljára cool, a menő Win98-asok már az észvesztő 16-ot használták. A többi meg ugye trendi egyelőre. :-)
Balee kedvenc videója meg így kb. ötödszöri megmézés után is fatbomber :-)
süti beállítások módosítása