B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Google Chrome a b2bonline blogon II.

2008.10.06. 19:48 Cseh Balázs - Balee

Amikor beindult a Chrome-láz, írtam arról, hogy a Google Chrome-ot használó userek megoszlása milyen a b2bonline blogon.

Nos az akkori, kezdeti 16% lekúszott 3%-ra. Viszont megemlíteném azt a heveny 57% Firefox-ot. Mert egyébként az az igazság, hogy ha jobban meggondolom, én sem használom már a Chrome-ot. Hiányoznának a Firefox addon-ok, ami meg a Chrome-ban van (spéci omnibox, látványos induló oldal a látogatott site-jaimmal, gyorsaság) egyszerűen kevés volt ahhoz, hogy kiutálja a Firefox-ot a kezeim közül. Ha van kedvetek, megírnátok, hogy ti használjátok-e? Pl. a 97% :) illetve a 3% pedig azt, hogy miért döntött a Chrome mellett...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr31700012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.06. 22:45:15

Azért az általad felsorolt fő fícsörökön kívül már jóval többre van megoldás a Chromehoz is. Hogy csak néhányat soroljak: Adblock, Mouse Gestures, RSS (webes RSS olvasókkal), közvetlen Delicious, Google Bookmark könyvjelzőmentés és egy rakás hasznos bookmarklet, többek között a contextmenü keresés és hasonlók pótlására, userscriptek (Greasemonkey alternatíva), témák, személyreszabható billentyűparancsok és még sok más.

Már ennyi minden a 0.2-es béta verzióhoz. Ha ilyen ütemben fejlődik, mire kijön az 1.0 már simán felveszi a versenyt a Firefoxszal és az Operával.

Egyébként azért használom mert olyan gyors (nem csak az oldalbetöltés, hanem a program indulása, működése, tabok váltása...stb), amilyet még soha nem tapasztaltam, letisztult felület, több helyet spórol az ablakkereten lévő tabokkal, mint bármilyen más böngésző a legminimalistább skinnel, a többszálúságnak köszönhetően gyakorlatilag ki se kellene lépnem belőle (nálam folyamatosan megy a gép), mert amint bezárok egy tabot, visszakapom a lefoglalt memóriarészt, sosem lassul be, a fejlett, mindenre kiterjedő monitorozás is nagyon bejön, a letöltősáv is ügyesen van megoldva, egyszerűen nem tudok rá rosszat mondani. Ami hiányosság, az majd idővel benne lesz.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2008.10.07. 07:43:00

Hú de nincsen benne a Safari! Kiváncsi lennék, hogy az 5% other-ből mennyi lehet. Én beállítottam a feleségem win-es gépére a chrome-ot, de két nap múlva majdnem megvert, hogy azonnal tegyem vissza neki a Firefox-ot. Ő csak sima, egíszerű felhasználó, nem geek, ő az átlag. Ez nekem mindent elmond a 2 böngésző viszonyáról. Ha lesz mac-re én kipróbálom, kíváncsiságból.

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2008.10.07. 09:36:30

penge™: amikor először írtam róla, mivel még nagyon új volt, valóban semmi kiegészítő nem volt hozzá. Lehet, hogy időről időre megnézem, de valahogy nem csigáz fel.
Viszont lenne egy kérdésem: addonokkal sem lassul?

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.07. 13:06:45

Balee: Firefox értelemben vett addonok még nincsenek hozzá. Belsőleg csak userscriptek és bookmarkletek vannak, ennek egyik előnye többek között, hogy nem lassul tőle és a stabilitása is megmarad, továbbá biztonsági résként sem szolgálnak egyes kiterjesztések.

Tervben van, hogy lesznek hozzá majd kiterjesztések, ami a Google által jóvá lesz hagyva, így szervezett lesz az egész, nem fog akadni egyik a másikkal, remélhetőleg verziókompatibilitási problémák sem lesznek és nem is fog lassulni tőle, mivel a Google fémjelzi a nevével, így feltehetőleg szart nem fog jóváhagyni.
süti beállítások módosítása