B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Néha nem árt gondolkodni... banner felület értékesítés versus Google Adsense

2008.10.14. 07:00 Cseh Balázs - Balee

Vicces dolog történt velem, megint csak haverom révén láttam bele egy mókás helyzetbe. A szituáció B2B terület, speciális célpiac, célzott elérésre van szükség.

Árajánlatot kért egy naaaaaaaaaaaagyon nem túl nagy oldaltól banner/text ad megjelenésre. Hát, az a helyzet, hogy beajánlottak neki rögvest szokásos 468x60-as, 768x60-as, 120-as fejléc bannert pár száz ezer Ft/hét áron.

Sajnos (és hál'Istennek is egyben) nem volt ekkora kerete a dologra. Sajnos, mert nagyon célzott megjelenés lett volna, és hál'Istennek, mert végül jól alakult. Mondtam neki, hogy dobja be Google Adwords-be és költse el inkább kulcsszavakra, jobb lesz az neki. Beállítottuk, hogy legyen benne content network-ben is, és mivel most már placement-et is be lehet lőni, beállítottuk, hogy jelenjen meg azon az oldalon is, ahonnan az ajánlatot kértük :)

Ugyanis feltűnt, hogy a drága lelkek, miközben vadul értékesíteni akarják a felületeiket, bevételkiegészítésül a fejléc alá, a nagy-nagy banner zónájuk alá beraktak Google Adsense zónát is. Ezzel pedig eladták nekünk azt a felületet kattintás áron, az eredeti ajánlathoz képest fillérekért.

Sőt! Most jön a slusszpoén: beállították, hogy képes hirdetést is fogad a zóna, és ezzel be is zárult a kör, csináltunk egy 468x60-as bannert, ami ott virított az eladott zónájuk alatt a Google Adsense zónájukban. A felső belekerült volna nekünk pár százezerbe/hét, az alsón meg szedtük a látogatókat kattintás alapon pár száz/pár ezer Ft-ért hetente.

Szólj hozzá!

Címkék: google adsense

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr66712485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása