B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Google személyre (oldalra) szabható 404-es hibaoldal

2008.10.16. 10:06 Cseh Balázs - Balee

Bár a dolog nem újkeletű, én most kezdtem itt-ott néhány saját v. saját készítésű oldalnál használni: a Google lehetőséget biztosít arra, hogy testre szabott 404-es oldalt készítsünk. Ez önmagában még nem is lenne újdonság, sok CMS (pl. Drupal, Joomla), valamint tárhely szolgáltató is biztosít már admin felületen is lehetőséget arra, hogy a 404-es (oldal nem található) sztenderd hibaüzenetet lecseréljük valami másra, azonban a Google olyan megoldást kínál, amellyel egy Google keresőmezőt integrálhatunk a hibaoldalra, SŐT javaslatot is kap a user a helytelen URL helyett.

Forrás: Google Webmaster Tools

A szolgáltatás alapvetően a Google Webmaster Tools-on keresztül érhető el, ott van a script is, amit be kell rakni a 404-es oldalba, és onnantól kezdve működik a szolgáltatás.

Viszont csak margón: ehhez az kell, hogy szinte minden oldalunk le legyen indexálva a Google robotja által, hiszen egy új oldal esetén a javaslattétel nem fog még igazán működni addig, amíg nincsen minden létező oldal az indexben.

Szólj hozzá!

Címkék: google google webmaster tools

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr6715340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása