B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Regisztráció linkgyűjteményekbe avagy a lap.hu oldalaknak is van lelke!

2008.11.24. 21:56 Cseh Balázs - Balee

Eredetileg egy válasz levélbe akartam leírni, de mivel pont napokban előkerült ismerősi körben is, inkább levésem nagy plénum elé.

Fontosnak tartom a lap.hu és a többi linkgyűjtő oldalt és az azokon való megjelenést. DE nem ész nélkül! Észrevettem továbbá, hogy a lap.hu oldalaknak és a hasonló linkgyűjtő oldalaknak VAN LELKÜK! Na erről egy poszt...

NEM ÉSZ NÉLKÜL!

Első és legfontosabb, hogy olyan oldalra ajánljuk be saját oldalunkat, amelyre releváns is! Azaz a b2bonline.blog.hu -t nem fogom beajánlani az epitoipar.lap.hu-ra, még akkor is csak karcosan, ha mondjuk ott van marketing box. Mert ez a vékony kapcsolódási pont sem hiszem, hogy elég ahhoz, hogy oda én felkerüljek. Nagyon sok időt és energiát lehet megspórolni, ha előbb átgondoljuk és végigfutjuk pl. a lap.hu oldalak listáját és kiválogatjuk, hogy egyáltalán mi az, amelyre ajánlani fogjuk oldalunk linkjét.

TIPP: ha gyűjtöd egy Excel táblázatba, hogy hová küldtél ajánlást, akkor pár hét múlva, mikor jönnek a visszaigazolások/elutasítások, akkor ismét elő lehet rántani a táblázatot és beírni, hogy melyik hol áll, honnan nem volt visszajelzés, stb.

Ha megvan a lista, akkor jön a következő pont, a lélek :)

LELKÜK VAN!

Korábban én is szerkesztettem oldalt, és hát minden szentnek maga felé... hadd induljak ki magamból. Emberek, utálom azokat, akik egy sort sem írnak a linkajánlás mellé, hanem csak átcseszcsizik (4 szerkesztő "lányom" volt, bocs, ezt most az ő kedvükért írtam így) a linket és azt várják, hogy majd ezt követően én jól felrakom a linkjüket.

NE! Pár sort, legalább egy értelmes, kerek mondatot írjunk már szerencsétlen lap.hu szerkesztőnek, hogy lássa: megnéztük az oldalát és érdekel is, amit csinálunk. Mert rajtunk kívül nagy eséllyel még pont 5 ajánlást kapott aznap.

Tehát a követendő megoldás (szerintem):

  1. lap.hu oldalak kiválasztása
  2. táblázat
  3. ajánlás elkezdése úgy, hogy jól kinézzük a dobozt, hogy melyikbe illene bele az oldalon a mi saját internet oldalunk/blogunk/stb.
  4. ÉRTELMES ajánló szöveg írása (minta lent)
  5. értelmes aláírás, e-mail cím
  6. valamint olyan szöveg a linkhez, amely lehetőleg kulcsszót, SŐT non-plusz-ultra, OLYAN kulcsszót tartalmaz, amely a lap.hu oldalhoz ÉS a saját oldalunkhoz is illik. Pl.: egy kedves ismerős Alpintechnikával, bádogos munkákkal, tetőfedéssel, szigeteléssel foglalkozó oldalát NEM úgy ajánlottam be, hogy www.master-alpin.hu. Mert ez nem fog mondani senkinek semmit. Az alpintechnika.lap.hu oldalra azt ajánlottam be, hogy: Master Alpin - alpintechnikai megoldások. Ez kereső szempontból is jó, a usernek is jó ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN a lap.hu oldal szerkesztője is látá, hogy jó!

TIPP ajánló szövegre:

Tisztelt Szerkesztő!

Kérem, hogy amennyiben lehetősége van, helyezzen el linket internet-oldalamra az Ön által szerkesztett lap.hu oldalon. Úgy gondolom, hogy oldalam érdekes információkkal szolgálhat az Ön lap.hu oldalára látogatóknak.

Előre is köszönettel: xy

Lehet cifrázni, de szerintem nem kell a ló másik oldalára esni és esetleg nyalizni túldicsérni.

3 komment

Címkék: lap.hu linkajánlás

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr15786815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.11.24. 22:13:24

Nagyon hasznos poszt, köszi szépen! :)

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2008.11.24. 23:18:53

szívesen! Egyébként a linkcenter/linkek, lap.hu, linktar, weblink, urlguru.hu. Ezek jutnak még eszembe, ahol érdemes körbenézni és ajánlgatni/regisztrálni.

KissPéter 2010.08.20. 09:25:05

Valóban hasznos a bejegyzés a táblázattal.

Annyiban kötekednék, hogy számomra az ilyen "sablon vegyél fel lécccci" levél töri le a lelkesedésemet, és mint szerkesztő látom, hogy mindenkinek ez lett becopppyzva. Főleg, ha több témába vágó oldalamra is küld ajánlást, és tényleg...
Én ajánláskor egy rövid "Köszönöm"-el oldom meg.
süti beállítások módosítása