B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

A kör négyszögesítése? Google Squared

2009.06.04. 18:51 Cseh Balázs - Balee

Elindult a Google Labs újabb alkalmazása: Google Squared. A lényege az, hogy a rákeresés eredménye nem a szokásos és (el)várt találati lista egymás alatti eredményekkel, hanem egy táblázatos, összefoglaló formátum a neten fellelhető információkból.

A táblázat oszlopfejlécei mindig attól függően módosulnak, hogy mire keresünk rá. Én pl. ezeket próbáltam: "river", "mountains", "planet". Ezek esetében hol a folyók hossza, hol a hegyek magassága és meghódításuk időpontja, hol pedig a bolygók mérete volt, a sorokban pedig az egyes hegyek/folyók/bolygók, stb.

Szerintem érdekes játék, de mindennapokban nem látom még, hogy használnám és ha igen akkor mire. Próbálkozni viszont lehet vele.

Nekem egy dolog ugrott be: régen amikor írtam a szakdogákat, akkor a netes források esetében mindig több infót kellett megadni (pl.: oldal megtekintésének időpontja, pontos URL), mert nem igazán tartották hitelesnek a netes forrást, legalább ellenőrizni lehessen, hogy mikor/honnan van a hülyeség. És most pont ezt látom visszaköszönni itt a Squared-ben:

Azaz megmondja ugyan a megtalált információt, de hogy az pontos-e, az már más kérdés... ezt lefedezi azzal, hogy felsorolja a további találatok, de kéremszépen mondd meg te, hogy szted melyik a jó...

3 komment

Címkék: google google squared

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr741163892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azAttis 2009.06.04. 22:01:30

Igen igen ez kedves kis próbálkozás Balázs... de mind tudjuk, hogy az igazán érdekes az, hogy mit dob ki a pina vagy a muff szóra vagy ezek kapcsolatára.

Némi próbálkozás után szépen négyszögesítette és összehozott egy olyan találatot, hogy :

"Learn how to play "Pina Pina Punci" with online video lessons"

Most már úgy érzem lehet ebből valami... :D

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2009.06.06. 17:24:40

:D

Nade Attis... lehet, hogy hölgyek is olvassák a blogot... Gondolj rájuk legközelebb és... legalább keress rá arra is, hogy dákó vagy valami... (ja és csillagozd ki azt, hogy p*na :))

azAttis 2009.06.07. 18:01:58

oh igen elnézést.. bár a dákó meg a csillagozás témában nem vagyok otthon. Ezt majd ha legközelebb ha keresőt tesztelsz?! :)

Közérthető magyarázat (lányoknak is) : www.youtube.com/watch%3Fv%3DcNARJPNz2CA
süti beállítások módosítása