B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Strukturált adatok

2013.07.21. 13:17 Cseh Balázs - Balee

A Google régóta támogatja a weboldalakat abban, hogy minél strukturáltabb módon jelenítsék meg adatokat az oldalakon. Ezt erősíti, hogy nem csak az indexelés lesz jobb/könnyebb/gyorsabb, ha a honlap megfelelően strukturált, de a találati oldalon is megjeleníthetőek a strukturált információk, tovább erősítve az átkattintási hajlandóságot a SERP-en.

Eddig ezt elsősorban ún. microdata információkkal lehetett elérni, azaz a html kódba kellett belerakni, vagy dinamikus oldal esetén belegenerálni az oldalba, mostantól azonban a Google Webmaster Tools-ban is be lehet állítani úgynevezett mintákat.

2 komment

Címkék: google webmaster tools rodin microdata

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

Reklámadó: Google is? :)

2013.05.24. 17:33 Cseh Balázs - Balee

Megjött végre, itt a tervezet a reklámadóról.

Van benne egy vicces mondat:

(2) Adóalany
a külföldi illetőségű szervezet, magánszemély is a belföldön, fióktelep útján végzett reklám közzétételi tevékenysége vonatkozásában.

Ha jól értelmezem, akkor megpróbálják befogni a Google Ireland és Facebook Ireland -ot is? :) Erre még kíváncsi leszek.

Szólj hozzá!

Facebook cover 20%-os szabály ellenőrzésére

2013.05.22. 12:23 Cseh Balázs - Balee

fbcovercheck_1369218146.jpg_1600x900

Egy jó site a "Facebook 20% szöveg a cover-en" ellenőrzésére: http://coverphoto.paavo.ch

Szólj hozzá!

Címkék: facebook

Remarketing visszavág :)

2013.04.23. 07:49 Cseh Balázs - Balee

A remarketing lényege Google Adwordsben az, hogy ha van egy weboldalunk, amelynek a kódjába (rendszergazdai segítséggel v. saját magunk) elhelyezünk egy legenerált kódot, az ilyen oldalra látogató felhasználók bekerülnek egy remarketing listába. Ha készítünk egy olyan Adwords display hirdetés, amely erre a listára van célozva, akkor az ő számukra egy olyan weboldalon, ahol van Google Adsense zóna, megjelenik a hirdetésünk.

A remarketing segítségével hatékonyabbá tehetők a display hirdetések, és kiváló arra, hogy egy oldalra látogatónak plusz terméket adjunk el (upsales), vagy amennyiben nem vásárolt, akkor - akár plusz kedvezmény meghirdetésével - visszacsaljuk az oldalra.

Nehéz elképzelni, hogy milyen is ez, ezért dobtam pár screenshot-ot arról, hogy meglátogattam a Büntető Törvénykönyv termékünket, aztán utána éltem az életet netezve :)

remark-adozona.jpgMég a konkurencia is minket hirdet? :)

remark-hrportal.jpg

HRPortál head

remark-onlinemarketingszotar.jpg

Hazabeszélek: www.onlinemarketingszotar.hu

remark-napi.jpgCikkvég a napi.hu oldalon

 

remark-youtube.jpg

Az ember már egy zenét sem hallgathat meg nyugodtan? :)

Szólj hozzá!

Index a Facebook-on

2013.04.22. 21:02 Cseh Balázs - Balee

Rögzítsük ezt a napot emlékezetünkben. A korábban Facebook-ot nem annyira kedvelő Index ma jobb felső hasábba kicsapott egy FB like boxot. Rajongók száma 2013. április 22-én, a Föld napján, 21.00-kor 1448 fő.

Nézzük meg pár nap múlva újra!

1 komment

Amikor a mobil verzió bezavar

2013.04.21. 21:15 Cseh Balázs - Balee

ceginfo-mobil.jpg2013. februárjában indult el az eddigi korongos Céginfó termékünk online változata. A fejlesztés nem házon belül készül(t), a honlap igazából már az éles indulás környékén került csak az online marketingesek (ezúttal konkrétan az én) keze(im) közé.

Hamar feltűnt, hogy az oldal egyszerűen nem jelenik meg a Google indexben, annak ellenére, hogy teltek a napok az indulás óta. Gyors áttekintés, valamint pár SEO variálási javaslatot követően bíztam abban, hogy az oldal hamar bekerül az indexbe, elvégre egy cégadatbázisban van bőven matéria, van is mit indexelni és termelni is tud szépen "egy-két" organikus találat.

Megint teltek a napok, de sajnos a helyzet nem hogy javult, hanem tul.képp. egy oldal kivételéve az oldal teljesen kikerült az indexből. Egy vasárnap délután nem bírtam tovább és elkezdtem rendesen beleásni magam az oldalba. Az volt a legérdekesebb, hogy a site-ból csak egy olyan oldal maradt indexelve, amely ráadásul nem is kellene oda, konkrétan a mobil nézet. Elkezdtem végigvizslatni az Analytics-et, a Webmaster Tools-t, valamint előkerült a "jó öreg" www.seotools.hu eszköztár is az elemzéshez.

Szólj hozzá!

Címkék: seo google analytics webmaster tools céginfó

JogtárMobil - Android verzió, 1600 and countin'

2012.12.29. 22:28 Cseh Balázs - Balee

A JogtárMobil alkalmazás (korábbi bejegyzés az iOS verzióról, és a Mobil Hungary 2012 2. helyezésről) december 18-án, azaz kb. 10 napja megjelent Android operációs rendszerre is.

A 10 nap alatt, ebben az üzletileg (b2b-ben) holtnak mondható időszakban is 1600 letöltést ért el az alkalmazás, gondoltam nézzük össze, mint produkált 10 nap alatt nyáron az iOS :)

jogtarmobil-play.jpgGoogle Play statisztika - 2012. december 18-28. (10 nap) - 1602 letöltés

 

jogtarmobil-ios.jpg
Itunes Connect (Distimo) statisztika - 2012. jún.26. - júl.6. (10 nap) - 5471 letöltés


Ja igen, mindkettőben van reklámzóna (a be nem lépett usereknek), úgyhogy ha esetleg valaki szeretne hirdetni, szóljon bátran :)))

Szólj hozzá!

Címkék: google itunes android ios mobility google play itunes connect

Káldy Lajos, festőművész, www.kaldylajos.hu

2012.12.27. 19:18 Cseh Balázs - Balee

np_portre.pngFeleségem nagypapája festő. 1922-ben, Csipkereken született, azaz idén töltötte be 90. életévét. A mai napig nagyon jó erőben van, jó egészségnek örvend és még a mai napig hódol szenvedélyének: fest. Kedvenc témája a magyar táj, ezen belül is elsősorban a pusztuló borospincék. Célja, hogy festményein keresztül megőrizze ezeket az utókornak, átmentsen valamit a jövő generáció számára ezekből az önmagukban is festői építményekből.

Számos kiállítás (sacc/kb. 60-80), katalógus, könyv, újságcikk őrzi képeit, úgy gondoltuk, hogy idén karácsonyra honlapot készítünk műveiből, a kiadványok mellett mi így próbáljuk megőrizni ezeket a csodás vásznakat az utókor számára.

2 komment

Címkék: blog analytics analitika wordpress google webmaster tools

Index csiki-csuki

2012.12.19. 13:58 Cseh Balázs - Balee

Már látom is, ahogy tömegek kattintanak érdeklődve a Nyit gombra :)

index-nyit.jpg


index-zar.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: index

JogtárMobil - túl a 12 000 letöltésen és egy megmérettetésen is :)

2012.11.27. 21:25 Cseh Balázs - Balee

Nemrég írtam a JogtárMobil iOS alkalmazásunkról. Nos, nem csak hogy a 12 000-en van túl letöltésszámban (najó, most már 13 000-en lassan), hanem egy megmérettetésen. Főnököm, Tóth Gábor szavaival:

[...]
 
Örömmel jelenthetjük be nektek, hogy az idén júniusban kiadott JogtárMobil applikációnk nemcsak ügyfeleink körében aratott sikert, de a hazai digitális médiaszakma elismerését is kivívta.
 
A mai napon, a Mobil Hungary 2012 konferencián kiosztott Legjobb üzleti-kereskedelmi szolgáltatás segítő mobilalkalmazás versenyen a második helyezettek lettünk.
 
[...]

Köszönet és gratula mindenkinek, aki hozzájárult, részt vett a projektben, fantasztikus eredmény, fantasztikus csapat! Csabii, Évi, Laci, Ákos, Bálint és Csabi, SZÉP MUNKA!

Szólj hozzá!

Címkék: mobil mobil marketing app store ios jogtár jogtármobil mobil hungary

süti beállítások módosítása