B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

A szótár háttere: Drupal 5.3

2008.11.25. 22:15 Cseh Balázs - Balee

Gondoltam hátha érdekel valakit a háttere is a szótárnak, ezért összeszedtem róla néhány dolgot.

A motor: Drupal 5.3

 

Ennek oka:

  • egyszerűen kezelhető adminisztráció és felhasználóbarát felület
  • keresőbarát, főleg modulokkal kiegészítve
  • na igen, modulárisan épül fel, ami miatt nagyon egyszerűen, igazából fejlesztés nélkül összepakolható, modullista később
  • meg szeretem is a Drupal-t :) Korábban már dolgoztam vele, tanácsadás jelleggel vettem részt olyan projektekben, amelyekben Drupal volt az alapmotor és akkor nagyon megtetszett.

Modulok

  • Adsense - A Google hirdetési zónák automatikusan belegenerálódnak az egyes oldalakba, igazából csak a Google user ID-t kell megadni, a többit nagyon intelligensen lekezeli
  • Backup and Migrate - segítségével időzíthető módon backup készül a rendszerről, valamint kézzel futtatva is működik. Ha már sokat dolgoztunk vele, legalább legyen belőle mentés, nem?
  • Fivestar - Az egyes szócikkek alatt van egy kis 5 csillagos értékelő. Na ez generálja bele a kódba
  • Google Analytics -akár csak az Adsense modul, ez is automatikusan generálja a kódot, csak ezúttal az analytics mérőkódját az oldalakba, elég megadni a user ID-t
  • Meta tags - segítségével dinamikus meta tag-eket lehet előállítani, úgy, hogy minden szó oldalának saját leírása és kulcsszavai legyenek.
  • Related Items - kapcsolódó kifejezést lehet létrehozni, így kapcsoltuk össze az egyes összetartozó fogalmakat (és tettük még inkább átjárhatóvá az egész oldalt a kereső és a látogatók számára)
  • XML Sitemap - legenerál egy olyan sitemap.xml-t, amely a Google Webmaster Tools-ba berakható és mindezt akár naponta frissíti. Segítségével gyorsan bekerül a tartalom a keresőbe (már most is nagyon sok szóra benne van a szótár az 1-2. találati oldalakon). Valamint pingeli is a keresőket.
  • Views - segítségével lehet pl. összerakni a jobb oldali kategória blokkot
  • a többi modul igazából alapból is benne van a rendszerben, azokat csak bekapcsoltuk, pl.: Aggregator - a külsős blogok tartalmának behúzásához, Locale - magyar nyelvre fordítás és automatikusan behúzza az új fordításokat ha új modult telepítünk, Block - a bal és jobboldali blokkokat lehet vele kialakítani, testre szabni, Search - az oldalon belüli kereső beállításaihoz

Eddigiek

A szótár kb. két hete fut. Azóta bekerült a Google találati listákba, és nagyon sok szóra már az első-második találati oldalon van.

Naponta már több, mint 30-40 látogató böngészi az oldalt, az érkezés forrásaiban már 30-35% a keresőből, 54% a b2b blogról és egyéb refering site-ról, a többi pedig direkt látogatás.

1 komment

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr7788762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása