B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

A szótár háttere: Drupal 5.3

2008.11.25. 22:15 Cseh Balázs - Balee

Gondoltam hátha érdekel valakit a háttere is a szótárnak, ezért összeszedtem róla néhány dolgot.

A motor: Drupal 5.3

 

Ennek oka:

  • egyszerűen kezelhető adminisztráció és felhasználóbarát felület
  • keresőbarát, főleg modulokkal kiegészítve
  • na igen, modulárisan épül fel, ami miatt nagyon egyszerűen, igazából fejlesztés nélkül összepakolható, modullista később
  • meg szeretem is a Drupal-t :) Korábban már dolgoztam vele, tanácsadás jelleggel vettem részt olyan projektekben, amelyekben Drupal volt az alapmotor és akkor nagyon megtetszett.

Modulok

  • Adsense - A Google hirdetési zónák automatikusan belegenerálódnak az egyes oldalakba, igazából csak a Google user ID-t kell megadni, a többit nagyon intelligensen lekezeli
  • Backup and Migrate - segítségével időzíthető módon backup készül a rendszerről, valamint kézzel futtatva is működik. Ha már sokat dolgoztunk vele, legalább legyen belőle mentés, nem?
  • Fivestar - Az egyes szócikkek alatt van egy kis 5 csillagos értékelő. Na ez generálja bele a kódba
  • Google Analytics -akár csak az Adsense modul, ez is automatikusan generálja a kódot, csak ezúttal az analytics mérőkódját az oldalakba, elég megadni a user ID-t
  • Meta tags - segítségével dinamikus meta tag-eket lehet előállítani, úgy, hogy minden szó oldalának saját leírása és kulcsszavai legyenek.
  • Related Items - kapcsolódó kifejezést lehet létrehozni, így kapcsoltuk össze az egyes összetartozó fogalmakat (és tettük még inkább átjárhatóvá az egész oldalt a kereső és a látogatók számára)
  • XML Sitemap - legenerál egy olyan sitemap.xml-t, amely a Google Webmaster Tools-ba berakható és mindezt akár naponta frissíti. Segítségével gyorsan bekerül a tartalom a keresőbe (már most is nagyon sok szóra benne van a szótár az 1-2. találati oldalakon). Valamint pingeli is a keresőket.
  • Views - segítségével lehet pl. összerakni a jobb oldali kategória blokkot
  • a többi modul igazából alapból is benne van a rendszerben, azokat csak bekapcsoltuk, pl.: Aggregator - a külsős blogok tartalmának behúzásához, Locale - magyar nyelvre fordítás és automatikusan behúzza az új fordításokat ha új modult telepítünk, Block - a bal és jobboldali blokkokat lehet vele kialakítani, testre szabni, Search - az oldalon belüli kereső beállításaihoz

Eddigiek

A szótár kb. két hete fut. Azóta bekerült a Google találati listákba, és nagyon sok szóra már az első-második találati oldalon van.

Naponta már több, mint 30-40 látogató böngészi az oldalt, az érkezés forrásaiban már 30-35% a keresőből, 54% a b2b blogról és egyéb refering site-ról, a többi pedig direkt látogatás.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr86788762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása