B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

A kör négyszögesítése? Google Squared

2009.06.04. 18:51 Cseh Balázs - Balee

Elindult a Google Labs újabb alkalmazása: Google Squared. A lényege az, hogy a rákeresés eredménye nem a szokásos és (el)várt találati lista egymás alatti eredményekkel, hanem egy táblázatos, összefoglaló formátum a neten fellelhető információkból.

A táblázat oszlopfejlécei mindig attól függően módosulnak, hogy mire keresünk rá. Én pl. ezeket próbáltam: "river", "mountains", "planet". Ezek esetében hol a folyók hossza, hol a hegyek magassága és meghódításuk időpontja, hol pedig a bolygók mérete volt, a sorokban pedig az egyes hegyek/folyók/bolygók, stb.

Szerintem érdekes játék, de mindennapokban nem látom még, hogy használnám és ha igen akkor mire. Próbálkozni viszont lehet vele.

Nekem egy dolog ugrott be: régen amikor írtam a szakdogákat, akkor a netes források esetében mindig több infót kellett megadni (pl.: oldal megtekintésének időpontja, pontos URL), mert nem igazán tartották hitelesnek a netes forrást, legalább ellenőrizni lehessen, hogy mikor/honnan van a hülyeség. És most pont ezt látom visszaköszönni itt a Squared-ben:

Azaz megmondja ugyan a megtalált információt, de hogy az pontos-e, az már más kérdés... ezt lefedezi azzal, hogy felsorolja a további találatok, de kéremszépen mondd meg te, hogy szted melyik a jó...

3 komment

Címkék: google google squared

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr351163892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azAttis 2009.06.04. 22:01:30

Igen igen ez kedves kis próbálkozás Balázs... de mind tudjuk, hogy az igazán érdekes az, hogy mit dob ki a pina vagy a muff szóra vagy ezek kapcsolatára.

Némi próbálkozás után szépen négyszögesítette és összehozott egy olyan találatot, hogy :

"Learn how to play "Pina Pina Punci" with online video lessons"

Most már úgy érzem lehet ebből valami... :D

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2009.06.06. 17:24:40

:D

Nade Attis... lehet, hogy hölgyek is olvassák a blogot... Gondolj rájuk legközelebb és... legalább keress rá arra is, hogy dákó vagy valami... (ja és csillagozd ki azt, hogy p*na :))

azAttis 2009.06.07. 18:01:58

oh igen elnézést.. bár a dákó meg a csillagozás témában nem vagyok otthon. Ezt majd ha legközelebb ha keresőt tesztelsz?! :)

Közérthető magyarázat (lányoknak is) : www.youtube.com/watch%3Fv%3DcNARJPNz2CA
süti beállítások módosítása