B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

noreply@

2010.06.09. 09:16 Cseh Balázs - Balee

Egy szó a noreply@ és a hasonló email címekről... Általában azért használnak ilyet a cégek, mert a feladó vagy küldő cím (ahogy tetszik) általában sok helyen megjelenik, sok postaládába eljut, és persze ennél fogva sok visszapattanó levelet is kap.

Sajnos a bounce management, azaz a visszapattanók kezelése még mindig sok helyen hiányos gyakorlat, értsd: nem törlik a rossz címeket, hadd maradjon nagy a lista, ezért fogják, és egy noreply-ról küldik az üzenetet, ami kb. "ki van kötve", azaz nem futnak be sehová, senkihez a levelek és nem is olvassa senki.

No amellett, hogy ennek ellenére igen gyakran válaszolnak ezekre a postafiókokra is az ügyfelek, véleményem szerint az üzenete is rossz. Mert ma a Twitter, Facebook, IWIW, social media, stb. világában, amikor egy cég arra törekszik, hogy megmutassa magát és "el akarja hitetni", hogy érdekli a párbeszéd, akkor mit üzen ezzel a címmel? "NE VÁLASZOLJ, NEM ÉRDEKEL".

Tehát mielőtt nekilódulunk a közösségi médiának, előtte azért cseréljük már le a noreply-t valami másra és olvassuk el miket írnak vissza az ügyfeleink emailben :)

1 komment

Címkék: noreply

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr132068195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lindó 2010.10.20. 19:57:11

Szia
Nemrég találtam rá a blogodra és nagyon tetszik, igazán érdekes.
A noreply nekem is vesszőparipám, omg:)
süti beállítások módosítása