B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

noreply@

2010.06.09. 09:16 Cseh Balázs - Balee

Egy szó a noreply@ és a hasonló email címekről... Általában azért használnak ilyet a cégek, mert a feladó vagy küldő cím (ahogy tetszik) általában sok helyen megjelenik, sok postaládába eljut, és persze ennél fogva sok visszapattanó levelet is kap.

Sajnos a bounce management, azaz a visszapattanók kezelése még mindig sok helyen hiányos gyakorlat, értsd: nem törlik a rossz címeket, hadd maradjon nagy a lista, ezért fogják, és egy noreply-ról küldik az üzenetet, ami kb. "ki van kötve", azaz nem futnak be sehová, senkihez a levelek és nem is olvassa senki.

No amellett, hogy ennek ellenére igen gyakran válaszolnak ezekre a postafiókokra is az ügyfelek, véleményem szerint az üzenete is rossz. Mert ma a Twitter, Facebook, IWIW, social media, stb. világában, amikor egy cég arra törekszik, hogy megmutassa magát és "el akarja hitetni", hogy érdekli a párbeszéd, akkor mit üzen ezzel a címmel? "NE VÁLASZOLJ, NEM ÉRDEKEL".

Tehát mielőtt nekilódulunk a közösségi médiának, előtte azért cseréljük már le a noreply-t valami másra és olvassuk el miket írnak vissza az ügyfeleink emailben :)

1 komment

Címkék: noreply

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr452068195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lindó 2010.10.20. 19:57:11

Szia
Nemrég találtam rá a blogodra és nagyon tetszik, igazán érdekes.
A noreply nekem is vesszőparipám, omg:)
süti beállítások módosítása