B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Google Ig és Reader

2006.12.26. 18:30 Cseh Balázs - Balee

A karácsonykor felszabaduló idő és energia több dologra is jó. Én most egy kis szeletét arra használtam, hogy az általam használt eszközöket racionalizáljam. Rendezgettem a postafiókot, állítgattam kicsit a gépemet, csiszolgattam a blogokat, és nem utolsó sorban rendezgettem az RSS feedjeimet.
Eddig a Firefox-ba beépülő WizzRSS-t használtam, alapértelmezésben pedig mindig a Google IG nyílik meg mind az otthoni, mind a benti gépemen. Innen jött az ötlet, hogy ha már ennyire rászoktam a Google IG-re, akkor miért nem használom ki az egyik beépülő modulját, a Google RSS olvasóját a Readert. Sokáig idegenkedtem tőle, mert úgy tűnt nehézkes használni, de a hétvégén rájöttem, hogy én generáltam magamnak a problémát: beömlesztettem csak a feed-eket, aztán vártam a csodát. Míg a WizzRSS kulturált listában adja a különböző feed-eket, a Google-ben ha csak ömlesztek, akkor egy idő után megnézhetem magam és próbálhatom kiboncolni, hogy ki-kivel van.
Rászántam tehát egy kis időt és energiát, mappákba rendeztem a feed-eket és a végére egész kultúrált kis olvasó képét öltötte.

Mire jó az IG?
Ha szeretnéd, hogy minden információ, link, naptár, stb. mind a munkahelyi, mind az otthoni gépeden azonnal elérhető legyen a megszokott formában, szánj rá időt, alakítsd ki a saját felületed, mivel web2.0 cucc, ezért átrendezheted, adj hozzá extra szekciókat (pl. csak infó nálam: Reader, Analytics grafikonok, naptár, saját del.icio.us linkgyűjtemény, notepad, gmail fiók, valamint a nap idézete figyel), és állítsd be nyitólapnak.

Miért a Google Reader?
Az érvek hasonlók, mint az IG-nél: bárhol vagy, bárhol is jelentkezel be, ott lesz online minden beállításoddal a megszokott olvasód, és nem utolsó sorban az IG-be integrálhatod, így ki tudod rakni a kezdőoldalra és folyamatosan látod, hogy a téged érdeklő témákban mi, hol és hogyan pörög a nagyvilágban!

Egy-két RSS feed, amelyet online marketingesnek érdemes lehet megnézni:
  • Clikz Feed - http://feeds.clickz.com/ClickZFeatures
  • ClickZ News Blog - http://feeds.clickz.com/clickzblog
  • eMarketingWatch blog - http://www.damjanovich.hu/emwrss/atom.xml
  • Google Analytics Blog - http://analytics.blogspot.com/atom.xml
  • Keresőblog - http://kereso.blog.hu/rss2
  • Dr. Bőgel György blogja - KFKI blog - Informatikai piac - http://www.kfki.com/blog/rss/blog-1.rss
  • Dr. Bőgel György blogja - KFKI blog  - Vállalatvezetés - http://www.kfki.com/blog/rss/blog-3.rss
  • Kreatív Online - http://www.kreativ.hu/online/rss.php
  • Official Google Blog - http://googleblog.blogspot.com/atom.xml
  • Onlinemarketing blog - online marketing http://onlinemarketing.blog.hu/rss2
  • Webisztán - http://webisztan.blog.hu/rss2
  • ... és persze ennek a blognak is hadd ajánljam a feed-jét: http://b2bonline.blog.hu/rss2
Jó olvasgatást és böngészést!

1 komment

Címkék: google marketing rss google reader feed online google ig wizzrss

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr8424436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azAttis 2006.12.27. 14:05:38

Talán nem triviális megemlíteni azt sem, hogy a feed-eknek a Reader-en is létrezohatunk mappákat. Ezzel kevésbé lesz összeömlesztve minden. Mindösssze a Settings-ben kell a feed mellett az "Add to a folder.."-re kattanni.

A másik jóság, hogy a legtöbb olvasó az idők során begyüjtött feed-eket képes egy un. OMPL xml formátumba kiexportálni amit szintén megetethetünk a Reader-el. Így el lehet dönteni, hogy a régi asztali alkalmazásunkat használjuk elsődleges feed olvasónak vagy a Reader-t. A kettő között pedig mindig meg lesz a szinkron az OMPL frissítéssel.

Egyébbként az online readerek piacát a www.bloglines.com/ vezeti. Gondolom okkal. De a Reader folyamatosan fejlődik és szépen integrálódik az IG mellett a Gmail-be is.
süti beállítások módosítása