B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Google Ig és Reader

2006.12.26. 18:30 Cseh Balázs - Balee

A karácsonykor felszabaduló idő és energia több dologra is jó. Én most egy kis szeletét arra használtam, hogy az általam használt eszközöket racionalizáljam. Rendezgettem a postafiókot, állítgattam kicsit a gépemet, csiszolgattam a blogokat, és nem utolsó sorban rendezgettem az RSS feedjeimet.
Eddig a Firefox-ba beépülő WizzRSS-t használtam, alapértelmezésben pedig mindig a Google IG nyílik meg mind az otthoni, mind a benti gépemen. Innen jött az ötlet, hogy ha már ennyire rászoktam a Google IG-re, akkor miért nem használom ki az egyik beépülő modulját, a Google RSS olvasóját a Readert. Sokáig idegenkedtem tőle, mert úgy tűnt nehézkes használni, de a hétvégén rájöttem, hogy én generáltam magamnak a problémát: beömlesztettem csak a feed-eket, aztán vártam a csodát. Míg a WizzRSS kulturált listában adja a különböző feed-eket, a Google-ben ha csak ömlesztek, akkor egy idő után megnézhetem magam és próbálhatom kiboncolni, hogy ki-kivel van.
Rászántam tehát egy kis időt és energiát, mappákba rendeztem a feed-eket és a végére egész kultúrált kis olvasó képét öltötte.

Mire jó az IG?
Ha szeretnéd, hogy minden információ, link, naptár, stb. mind a munkahelyi, mind az otthoni gépeden azonnal elérhető legyen a megszokott formában, szánj rá időt, alakítsd ki a saját felületed, mivel web2.0 cucc, ezért átrendezheted, adj hozzá extra szekciókat (pl. csak infó nálam: Reader, Analytics grafikonok, naptár, saját del.icio.us linkgyűjtemény, notepad, gmail fiók, valamint a nap idézete figyel), és állítsd be nyitólapnak.

Miért a Google Reader?
Az érvek hasonlók, mint az IG-nél: bárhol vagy, bárhol is jelentkezel be, ott lesz online minden beállításoddal a megszokott olvasód, és nem utolsó sorban az IG-be integrálhatod, így ki tudod rakni a kezdőoldalra és folyamatosan látod, hogy a téged érdeklő témákban mi, hol és hogyan pörög a nagyvilágban!

Egy-két RSS feed, amelyet online marketingesnek érdemes lehet megnézni:
  • Clikz Feed - http://feeds.clickz.com/ClickZFeatures
  • ClickZ News Blog - http://feeds.clickz.com/clickzblog
  • eMarketingWatch blog - http://www.damjanovich.hu/emwrss/atom.xml
  • Google Analytics Blog - http://analytics.blogspot.com/atom.xml
  • Keresőblog - http://kereso.blog.hu/rss2
  • Dr. Bőgel György blogja - KFKI blog - Informatikai piac - http://www.kfki.com/blog/rss/blog-1.rss
  • Dr. Bőgel György blogja - KFKI blog  - Vállalatvezetés - http://www.kfki.com/blog/rss/blog-3.rss
  • Kreatív Online - http://www.kreativ.hu/online/rss.php
  • Official Google Blog - http://googleblog.blogspot.com/atom.xml
  • Onlinemarketing blog - online marketing http://onlinemarketing.blog.hu/rss2
  • Webisztán - http://webisztan.blog.hu/rss2
  • ... és persze ennek a blognak is hadd ajánljam a feed-jét: http://b2bonline.blog.hu/rss2
Jó olvasgatást és böngészést!

1 komment

Címkék: google marketing rss google reader feed online google ig wizzrss

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr8324436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azAttis 2006.12.27. 14:05:38

Talán nem triviális megemlíteni azt sem, hogy a feed-eknek a Reader-en is létrezohatunk mappákat. Ezzel kevésbé lesz összeömlesztve minden. Mindösssze a Settings-ben kell a feed mellett az "Add to a folder.."-re kattanni.

A másik jóság, hogy a legtöbb olvasó az idők során begyüjtött feed-eket képes egy un. OMPL xml formátumba kiexportálni amit szintén megetethetünk a Reader-el. Így el lehet dönteni, hogy a régi asztali alkalmazásunkat használjuk elsődleges feed olvasónak vagy a Reader-t. A kettő között pedig mindig meg lesz a szinkron az OMPL frissítéssel.

Egyébbként az online readerek piacát a www.bloglines.com/ vezeti. Gondolom okkal. De a Reader folyamatosan fejlődik és szépen integrálódik az IG mellett a Gmail-be is.
süti beállítások módosítása