B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

JogtárMobil - túl a 12 000 letöltésen

2012.11.11. 21:31 Cseh Balázs - Balee

2012. június 25-én jelent meg a JogtárMobil alkalmazás. Engedélyt kaptam arra, hogy írjak róla, úgyhogy rögtön a címben robbantom is a bombát a statisztikával: 4,5 hónap alatt 12 000 letöltést produkált az AppStore-ban (2012. november 11. esti statisztika épp most jött: 12 250 downloads).

Miközben az Apple lázasan dolgozott az ellenőrzésén (under review), lázas munka folyt a háttérben a www.jogtar.hu alakításán, valamint a kísérő kommunikáció előkészítésén és kivitelezésén. Elsősorban saját kommunikációs eszközöket használtunk (úgyis mint az említett www.jogtar.hu, a net.jogtar.hu, a www.complex.hu, valamint a hírlevelek, saját kiadványok, valamint Google Adwords, Facebook és Admob ppc felületek).

Az eredeti cél valahol a mostani letöltésszám 12-ed részénél volt :) Ehhez képest az elfogadás napján bankot robbantott az app 591 letöltéssel, ekkor már sejtettük, hogy rendesen alul lőttük a tervszámot. Észbe sem kaptunk és 1 hónappal a megjelenést követően átléptük a 7000-et. Ezen időszakban folyamatosan a Top Charts 1. helyén volt az alkalmazás, olyan piaci szereplőket utasítva maga mögé, mint az épp akkoriban megjelenő Google Chrome for iOS.

Augusztus 25-én 8288-as letöltésszámnál tartottunk, a kezdeti lendület picit alábbhagyott a nyár utolsó hónapjára, de tudtuk: szeptemberben jön még egy felfutás. Erre rá is erősítettünk, ekkor már főleg csak ppc kampányokkal, elvégre pezsgőzni akartunk vagy mi a szösz (10 000-nél úgy döntöttünk, celebrésün pezsgővel).

Szeptember 25-ére rég kiment belőlünk az alkohol, hiszen ekkor már 11 109 letöltő használta a szolgáltatást.

November 5-e körül publikáltuk a v.2-t, a 12 000 felhasználó "elegendő" információval szolgált a téren, hogy hol-milyen változtatásokra van szükség annak érdekében, hogy még jobb legyen a felhasználói élmény, úgyhogy haladunk tovább töretlenül, és agyalunk, hogy 20 000-nél hogy ünnepeljünk.

A v.2-ben már reklámzóna is helyet kapott és számomra egyelőre hihetetlen adatokat produkál. Mivel viszont még kevés az adatunk, erről majd részletesen később, annyi elöljáróban, hogy rég láttam ilyen jó CTR-t :) De csitt, előbb teszteljünk :)

Nem szeretek idegen tollakkal ékeskedni, sajnos kevesebb szerepem van az app-ban magában, mint azt szeretném :) úgyhogy itt és most nagy-nagy respect a CompLex IT részlegének, valamint a Jogtár felelősöknek a létrehozásért. 

Mérés

Mert ugye nem én lennék, ha nem... :) Viszont egyelőre erről még nem írhatok sokat :( Egy kis ízelítő egyelőre...

Jelenleg Google Analytics SDK van az app-ban, valamint ahogy írtam egy mobil zóna (Adverticum), illetve be van kötve a Distimo-ba.

jogtarmobil-iphoneipad.png

iPad vs. iPhone használók megoszlása, a nagyobb a... na melyik? :)(iPhone)

Szólj hozzá!

Címkék: mobil adwords adverticum admob jogtár

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr94902442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása