B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Celebrate! - "Harminc éve kapunk kéretlen reklámot a neten"

2008.05.06. 16:44 Cseh Balázs - Balee

Harmincadik éve keseríti az emailezők életét a spam. Az első kéretlen, marketingcélú levelet 1978. május 3-án a DEC komputergyártó küldte el 400 postaládába.

Az üzenet az internet elődjének tekinthető Arpanet nevű számítógépes hálózat felhasználóit érte el, akik nem értékelték a történelmi eseményt: a DEC számos rosszalló megjegyzést kapott. A világelsőt Gary Thuerk küldte szét az amerikai nyugati parton lakóknak, akiket egy termékbemutatóra invitált. Spamja olyan "sikeres" volt, hogy felkeltette a védelmi minisztérium figyelmét is, amely kihallgatta Thuerk főnökét. A DEC és Thuerk úttörő munkája azonban nem vált azonnal divattá.

Az üzleti célú kéretlen levelek 1993-ban kapták a spam (vagdalthús) nevet, amelyet a Usenet egyik rendszergazdája talált ki - a Monty Python egyik népszerű jelenetére utalva, amelyben egy étterem étlapján kizárólag darált húsból készült ételek szerepelnek.


[...]

Szép ünnep, nem mondom...

Forrás: http://hvg.hu/Tudomany/20080505_spam_levelszemet_keretlen_reklam_tortenet.aspx

Szólj hozzá!

Címkék: spam

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr79456896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása