B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Google IG megújult

2008.10.17. 13:12 Cseh Balázs - Balee

Megújult a Google tesztre szabható nyitóoldal szolgáltatása az IG. Kis háttérinfó ehhez, mi is ez és mire jó: A Google IG, egy olyan szolgáltatása a Google-nek, amellyel készíthetünk egyedi nyitó oldalt, felvehetjük kedvenc híroldalaink (vagy egyéb, tul.képp. bármilyen oldal) RSS feed-jét, felrakhatunk más felhasználók vagy éppenséggel a Google által kiadott widget-eket, kialakíthatunk linkgyűjteményeket, felhúzhatunk az egészre művészi témákat, azaz design-t és kialakíthatunk egy olyan kezdőlapot/nyitóoldalt, amely bárhol, bármikor elérhetővé válik bármilyen gépen is dolgozzunk, csak egy böngésző kell hozzá, és belépni a Google accountunkkal.

Van hasonló szolgáltatás Magyarországon is, pl. a www.hirek.hu, de ott van a netvibes.com is, és még számtalan megoldás.

Én mit használok ebből munkám során?

  • felraktam a Gmail widget-et, és így látom, ha a privát levelezésembe új levél érkezik
  • megtalálható nálam a Google Reader widget, így szemlézhetem a napi sajtót. Mivel tag-elve is vannak az RSS feed-ek, ezért ha látni szeretném mit ír az online marketinges sajtó, akkor leszűröm egy gombnyomással ezekre a feed-ekre és lám, látom az új híreket.
  • fent van egy Flickr widget, hogy lássam saját képgalériánkat és mindig erősítsen a tudat: nagyon sok felé jártunk már kis hazánkban és Európában, és még nagyon sok felé lehetne menni. Úgyhogy dolgozz, és utazz :) Vagy ahogy Goethe mondta: "Sokan túl későn ismerik fel az elmulasztott életcélokat. Ezért Ember, légy idejében bölcs, legfőbb ideje, hogy utazz!"
  • jobb oldalon helyet kapott egy "Quotes of the day" widget, mert minden napra kell egy jó kis idézet.
  • Google Bookmarks - a legfontosabb oldalaim linkjei, persze tag-elve, munka, kikapcsolódás, utazás, stb. témákra. Rend a lelke mindennek!
  • Google Calendar - az én kis online naptáram, meg a feleségé. Külön jó látni, mikor be van írva, hogy "ma irány a T.. nagy bevásárlóközpont", de még jobb a: "este sütök valami finomat" :D
  • van még egy Google Notes a to-do listának
  • és végül egy World time clock widget, mert minden gépen mindig más időt mutat az óra, legalább legyen egy fix viszonyítási pont :)

A mostani újítások a Google IG-en:

  • lehetőség volt eddig is több "TAB"-ot létrehozni, azaz több munkafelületet, amelyre mindre külön tetszőleges számú és típusú widget-et rá lehetett rakni. Ezt a TAB-ot levették a bal oldalra és funkciót is kapott: az adott TAB-on lévő widget-ek innen is elérhetők, de ez már a kövkez. új funkcióba visz át:
  • bizonyos widget-ek, eddigi tapasztalataim alapján főleg a Google saját szolgáltatásai, pl. a Gmail a Google IG ablakban nyílik meg. Eddig mindig elnavigált az IG-ről a Gmail felületére és visszatéréshez újra be kellett töltenem az IG-et, most viszont mindent elintézhetek az IG-ből. Levél megnéz, töröl, válaszol, widget bezár, eközben Google IG meg végig ott marad felül.
  • Gmail widget esetében is történt változás: nem csak a kinagyított, aktív ablakban lehet a leveleket kezelni, hanem a kis widget ablakban is pl. törölni, csillagozni.
  • lekerekítették a dobozokat, bár igazából ez nekem nem sokat ad a dologhoz, nekem a régi kocka speciel jobban tetszett

 

1. kép - régi Google IG felület, TAB-ok felül, lekerekítések sehol

 

2. kép - megújult Google IG felület, a TAB rész, ami korábban felül volt, az bal oldalra került és ott felsorolásra kerülnek az aktív TAB widgetjei, sőt, szerepük is lett, ld. kövkez kép.

 

3. kép - pl. a megkattintott Google Reader az IG oldalon belül nyílik meg, nem pedig új böngésző ablakban

Apróságok, de elsőre kézre álló megoldásokkal alakították át. Tesztelem tovább, ha valami radikális újdonságot látok, akkor jön az update.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr59718544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása