B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Vihar előtti csend... vagy nem is lesz vihar???

2009.06.09. 18:55 Cseh Balázs - Balee

Érdekes... június 9-e van. Életbe lépett a szigorú reklámtörvény. Ehhez képest nem nagyon látom, hogy pörögne a téma vagy akár csak a cégek nekidurálták volna magukat az adatbázisok és nyilvántartások rendbetételének...

Kaptam vagy 3-4 emailt, amelyben bekérték a lakcímem és hozzájárulást kértek, de ezen kívül... néma csend. A blogokon sem pörög a téma. Most vagy mindenki meghúzza magát és kivár, vagy nem érdekli az egész.

Most este volt kis időm körbenézni a konkurenciát... és egyszerűen megdöbbentő. Hasonló területen működő (b2b rendezvény/képzés-szervező) cégek oldalait böngésztem át. Hát... a legkülönfélébb hibákat és problémákat látom.

Legtipikusabbak:

  • Adatkezelési azonosító hiánya - Adatkezelési azonosító szinte senkinél nincsen, legalábbis hosszabb böngészést követően SEM akadtam rá. Nagy-nagy respect a kivételnek.
  • Lakcím bekérése - Lakcím itt-ott már van, de van, ahol csak kivágták a form-ra, de semmi infó, hogy minek kérik be, és persze semmilyen adatvédelmi nyilatkozat nincsen.
  • Adatvédelmi nyilatkozat hiánya - "azaz mire használod, hé?" típusú leírást, útmutatást nem találtam. Itt-ott van olyan mondat, hogy: "Regisztrációval hozzájárul, hogy névre szóló ajánlatot küldünk Önnek"... nade kérem... ez elég sovány... Még a minimális elvárásoknak sem felel meg.
  • Minimális jognyilatkozat vagy ÁSZF - na ez se. Semmi.

 

Szóval nem akarom én kísérteni a dolgokat, de aki b2b-ben nyomul, általában erőteljes direkt marketinget végez. Szerintem ennél kicsit jobban oda kéne figyelni... Az ügyfelek miatt is, meg hát a jogszabályi elvárások miatt is. És akkor még nem is említettem azokat a kedves "társakat", akik spam-elnek is mindemellé mindenféle elrontott törvényi hivatkozásokra ... hivatkozva :)

2 komment · 1 trackback

Címkék: adatvédelem adatvédelmi nyilatkozat

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr191175173

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: JOGIQ 2009.06.09. 20:51:27

Hatályos az új reklámtörvény ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2009.06.10. 13:41:07

@Dávid..: Kicsit egybevontam a dolgokat elismerem. Mert végül nem csak a törvényi kötelezettségeket néztem, hanem az alapnak számító dolgokat.

Pl. az adatvédelmi nyilatkozat megléte, azaz leírni, hogy ki-mire használja az ügyfél adatait, ez minimum. Ez nem lehetne kérdés és nem függ törvénytől, nem?

A lakcím és a többi része... Hát nézd, életidegen, mégis átment a törvény sajnos. Nem mondom azt, hogy jó, mert nem jó, nagyon sok marhaságot tartalmaz. Nade erre hivatkozva szerintem nem lehet NEM betartani, nem?
süti beállítások módosítása