B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Vatera Vera és Depó Bertalan - viral videók

2009.10.28. 15:46 Cseh Balázs - Balee

Üzengetős háború kezd kibontakozni felülírott Vatera Vera és Depó Bertalan között a Youtube-on (meg a facebook, twitter, és még számtalan más kommunikációs csatornán).

Vatera Verával indult a történet neten és TV-ben egyaránt, a háttértörténet annyi, ogy Vera döntött: eladja Berci cuccait a Vaterán (természetesen vatera.hu viral videó). A Depó gyorsan lecsapta a magas labdát és előkapta Depó Bertalant, Bercit, aki rá se .... kacsál az egészre, mert amit Vera elad, azt pótolja a depo.hu oldalon.

Véleményem szerint nagy ötlet volt a Vaterától a történet, a hangnem, a feeling, de ugyanakkor nem kevésbé nagy ötlet volt a Depótól online, szerintem kb. tizede büdzséből meglovagolni a kampány farvizét. Sőt, előnye az, hogy míg a Vatera valószínűleg már korábban leforgatta a vírusvideókat, ezáltal nehezebb lesz reagálnia az ellenkampányra, addig a Depó bár kevésbé jó minőségű videókkal, de tigrisként, azonnal tud reagálni minden újabb feldobott labdára :)

Ha kicsit belegondolunk, akkor egyébként ez a kis párharc sokkal inkább erősíti egymást mint valódi harc, és jó mindkét félnek, meglátjuk mi (és mennyi megtekintés) sül ki belőle.

Számokban:

  • Vera első videó megtekintés: 16 500
  • Berci első videó, a válasz: 3170
  • Vera második videó megtekintés: 3200
  • Berci második videó most startol, ld. lent :)

A Youtube-on már saját csatorna is figyel:

Most épp a Depo.hu-nál van a labda, a legújabb videó tehát ez:

 

3 komment

Címkék: vírusmarketing vatera depo vírusvideó viralmarketing

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr91481713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BaluKapitany · http://profihonlapkeszites.hu 2009.10.29. 09:14:21

Nagyon jó :) Ezek a Depós fiúk ott vannak a szeren :DDD kiváncsi vagyok a folytatásra.

Mac911 2009.11.11. 06:43:13

Ügyes :D
Ha valakit érdekel, a csaj a Szegedi Nemzeti Színház színésze, valódi neve Gidró Katalin. Nem ismerem - sajnos -, de 10 perc Google használat segített :)
süti beállítások módosítása