B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Túlmisztifikált PageRank

2011.01.29. 13:42 Cseh Balázs - Balee

Múlt héten a SuperSEO konferencián Nebehaj Viktor, Search Quality szakértő a Google-nél akarva, akaratlanul felhívta a figyelmünket egy-két dologra. Ha kényes területre érkeztünk és olyan kérdést tettünk fel neki, amelyre nem válaszolhatott, akkor igyekezett visszakérdezni és rávezetni minket a helyes válaszra.

Ilyen volt a PageRank-kel kapcsolatos kérdés, mely szerint mennyire fontos a PR érték a Google számára? A viszontkérdés úgy hangzott: "emlékeztek mikor volt az utolsó PR frissítés?" Nos, egyébként pont a konferencia másnapján, január 20-án, de a kérdés úgy rémlik még 19-én hangzott el. A januári előtt viszont valamikor kb. 2010. áprilisa környékén frissült a PR, erősen utalva tehát arra, hogy az egykoron "A" mutatóként kezelt PR érték, némileg veszített jelentőségéből.

Ettől függetlenül egyébként engem is mindig csak hergel(t), ha valaki a PR értéket kérdezgette tőlem, vagy felvágott a sajátjával. Sokkal fontosabb szerintem az, hogy teljesíti-e a honlap az elvárt célt (mit érdekel a 8-as PageRank egy webshopnál, ha senki nem rendel rajta?), illetve hogy hogy teljesít konkrét kulcsszavakra a keresőkben, most viszont már a Google is alátámasztotta ezt.

Szólj hozzá!

Címkék: google pagerank seo

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr502622997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása