B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Miért kellett megölni?????

2011.02.09. 18:09 Cseh Balázs - Balee

Megújult egy honlap... egy honlap, aminek első megújulásánál bábáskodtam. A ráncfelvarrás során anno keresőbarát lett, szakmai fórum lendült be rajta, a havi 10 000 látogató felpörgött havi 100 000-re. És most megújult, de úúúúúgy... Sírni tudnék.

  • www-vel rögtön redirect van az index.php-ra, nálam www nélkül nem jön be, de ez lehet DNS hiba, adok még neki időt, mindenesetre a főoldali sima (html) redirect szerintem nem szerencsés
  • változott az URL szerkezet és 1,2 millió oldal van indexelve a Google-ben, az most mind megy a levesbe, mert minden nem létező URL ahelyett, hogy az új, megfelelő aloldalra lenne irányítva, nyitóra megy (404-es meg nincsen úgy látom) :(
  • ráadásul az új URL szerkezetnél az ékezetes karaktereket rosszul alakítja át az oldal, pl. a figyelmeztetés szó az URL-ben: "figyelmeztets"
  • nincsen benne mérőkód, a régiben Analytics volt, most meg ohne
  • nincsen benne a Webmaster tools kód, ami a mérés kimaradásának fényében biztosan nem html verifikációval v. domain verifikálással van akkor megoldva, hanem szimplán az sincsen
  • eltűntek a tag-ek (címkék) az oldalról, még adtak a SEO-nak
  • angol hibaüzenetek és feliratok az oldalon (milyen motor ez bakkkkkeeer????)
  • h3 lett a főcím, a h1-h2-h4 rosszul van használva

Nem, nem megy... nem is nézem tovább, kinyírták szegényt, RIP, sok sikert :(

6 komment

Címkék: domain analytics honlap dns webmaster redirect

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr702649687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azAttis 2011.02.09. 21:21:52

szintén sajog itt is :((((((

Nylul 2011.02.10. 06:38:51

egyetlen icipici utalás, hogy melyik lehet az??

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2011.02.10. 10:54:23

Nem szeretnék utalni sem. Tiszteltem, szeretem azt a céget, nagyon sokat tanultam ott, nagyon sokat dolgoztam ott, sok lehetőséget kaptam, és szerettem/szeretem az ottani embereket.

Az oldal ilyetén kinyírása baromira fáj, a tegnapi elhamarkodott cselekedetem még inkább, mert bunkó volt (nem a blogposzt, egyéb történt, de már kukázva az is), de eszméletlenül rossz látni, azt a sok-sok kidobott időt és energiát, amit belefeccöltünk, és ami lett belőle most.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2011.02.23. 23:26:16

kurvara ki tud akasztani ha egy weblap nem jon be www nelkul.
teljesen feleslegesnek tartom begepelni azt a 4 karaktert :)

arsen 2011.03.28. 13:51:12

Hehe, nekem ennyi infó is elég volt. Közben egyébként google benne, meg már jön www nélkül is, és a h(x) tagek is vannak.

Szerintem saját motor, valamelyik MVC-s keretrendszerből. (Gyenge tipp: codeigniter, annak vannak ilyen index.php-s linkjei - persze csak alapbeállításban.)

De még egy gond van, amit nem írtál: nem tudom, hogy nézett ez ki korábban, de most valami fertelmesen igénytelen. Ez a főmenü: úristen, borzasztó! A kereső sáv: jézusatyaúristen! A cikkoldal: nulla! Meg úgy az egész... hát senki nem volt a környéken, akinek egy picike ízlése lett volna, vagy volt, csak ilyen szinten szarja le mindenki az ő véleményét?

Érthetetlen pazarlás, hogy megcsinálják rendesen a szerveroldalt, de semmit vagy minimálisat költenek arra, hogy ki is nézzen valahogy. Mintha egy bodybuilder nem szőrtelenítene verseny előtt. Vagy a zsenike, aki a szenzációs szakdolgozatát papucsban és köntösben megy védeni. Hiába a belbecs, ha mindentől elveszi a kedved az igénytelen megjelenés.

Egy dolog viszont nagyon pozitív, talán ez volt az egész átalakítás mögött: hogy itt is, és VÉGRE egyre több helyen van fizetős tartalom a neten. Ennek nagyon drukkolok, rengeteg problémát megoldana, ha a jóminőségú tartalmakért nem sokat, csak mint egy újságért egy keveset lehetne fizetni.

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2011.04.06. 06:32:58

@arsen: fizetős tartalom: hát meglátjuk... vannak fenntartásaim a témában. Kicsit a webes fizetett tartalom olyan még nekem, mintha a Metropol kínáló mellé kiállna valaki reggel egy 50 Ft-os napilappal és azt mondaná, hogy "ezsokkaljobb, vedd meg".

Sajnos, főleg ma Magyarországon még az 50 Ft is drága, ha ott van valami ingyen. Másrészt pedig habár bele is lapozhatna az újságba, hogy eldöntse kell-e 50 Ft-ért, sajnos még a "belelapozásra" sem veszik a fáradságot, csak legyintenek a userek.
süti beállítások módosítása