B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Celebrate! - "Harminc éve kapunk kéretlen reklámot a neten"

2008.05.06. 16:44 Cseh Balázs - Balee

Harmincadik éve keseríti az emailezők életét a spam. Az első kéretlen, marketingcélú levelet 1978. május 3-án a DEC komputergyártó küldte el 400 postaládába.

Az üzenet az internet elődjének tekinthető Arpanet nevű számítógépes hálózat felhasználóit érte el, akik nem értékelték a történelmi eseményt: a DEC számos rosszalló megjegyzést kapott. A világelsőt Gary Thuerk küldte szét az amerikai nyugati parton lakóknak, akiket egy termékbemutatóra invitált. Spamja olyan "sikeres" volt, hogy felkeltette a védelmi minisztérium figyelmét is, amely kihallgatta Thuerk főnökét. A DEC és Thuerk úttörő munkája azonban nem vált azonnal divattá.

Az üzleti célú kéretlen levelek 1993-ban kapták a spam (vagdalthús) nevet, amelyet a Usenet egyik rendszergazdája talált ki - a Monty Python egyik népszerű jelenetére utalva, amelyben egy étterem étlapján kizárólag darált húsból készült ételek szerepelnek.


[...]

Szép ünnep, nem mondom...

Forrás: http://hvg.hu/Tudomany/20080505_spam_levelszemet_keretlen_reklam_tortenet.aspx

Szólj hozzá!

Címkék: spam

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr68456896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása