B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Google Chrome a b2bonline blogon II.

2008.10.06. 19:48 Cseh Balázs - Balee

Amikor beindult a Chrome-láz, írtam arról, hogy a Google Chrome-ot használó userek megoszlása milyen a b2bonline blogon.

Nos az akkori, kezdeti 16% lekúszott 3%-ra. Viszont megemlíteném azt a heveny 57% Firefox-ot. Mert egyébként az az igazság, hogy ha jobban meggondolom, én sem használom már a Chrome-ot. Hiányoznának a Firefox addon-ok, ami meg a Chrome-ban van (spéci omnibox, látványos induló oldal a látogatott site-jaimmal, gyorsaság) egyszerűen kevés volt ahhoz, hogy kiutálja a Firefox-ot a kezeim közül. Ha van kedvetek, megírnátok, hogy ti használjátok-e? Pl. a 97% :) illetve a 3% pedig azt, hogy miért döntött a Chrome mellett...

4 komment

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr4700012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.06. 22:45:15

Azért az általad felsorolt fő fícsörökön kívül már jóval többre van megoldás a Chromehoz is. Hogy csak néhányat soroljak: Adblock, Mouse Gestures, RSS (webes RSS olvasókkal), közvetlen Delicious, Google Bookmark könyvjelzőmentés és egy rakás hasznos bookmarklet, többek között a contextmenü keresés és hasonlók pótlására, userscriptek (Greasemonkey alternatíva), témák, személyreszabható billentyűparancsok és még sok más.

Már ennyi minden a 0.2-es béta verzióhoz. Ha ilyen ütemben fejlődik, mire kijön az 1.0 már simán felveszi a versenyt a Firefoxszal és az Operával.

Egyébként azért használom mert olyan gyors (nem csak az oldalbetöltés, hanem a program indulása, működése, tabok váltása...stb), amilyet még soha nem tapasztaltam, letisztult felület, több helyet spórol az ablakkereten lévő tabokkal, mint bármilyen más böngésző a legminimalistább skinnel, a többszálúságnak köszönhetően gyakorlatilag ki se kellene lépnem belőle (nálam folyamatosan megy a gép), mert amint bezárok egy tabot, visszakapom a lefoglalt memóriarészt, sosem lassul be, a fejlett, mindenre kiterjedő monitorozás is nagyon bejön, a letöltősáv is ügyesen van megoldva, egyszerűen nem tudok rá rosszat mondani. Ami hiányosság, az majd idővel benne lesz.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2008.10.07. 07:43:00

Hú de nincsen benne a Safari! Kiváncsi lennék, hogy az 5% other-ből mennyi lehet. Én beállítottam a feleségem win-es gépére a chrome-ot, de két nap múlva majdnem megvert, hogy azonnal tegyem vissza neki a Firefox-ot. Ő csak sima, egíszerű felhasználó, nem geek, ő az átlag. Ez nekem mindent elmond a 2 böngésző viszonyáról. Ha lesz mac-re én kipróbálom, kíváncsiságból.

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2008.10.07. 09:36:30

penge™: amikor először írtam róla, mivel még nagyon új volt, valóban semmi kiegészítő nem volt hozzá. Lehet, hogy időről időre megnézem, de valahogy nem csigáz fel.
Viszont lenne egy kérdésem: addonokkal sem lassul?

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.07. 13:06:45

Balee: Firefox értelemben vett addonok még nincsenek hozzá. Belsőleg csak userscriptek és bookmarkletek vannak, ennek egyik előnye többek között, hogy nem lassul tőle és a stabilitása is megmarad, továbbá biztonsági résként sem szolgálnak egyes kiterjesztések.

Tervben van, hogy lesznek hozzá majd kiterjesztések, ami a Google által jóvá lesz hagyva, így szervezett lesz az egész, nem fog akadni egyik a másikkal, remélhetőleg verziókompatibilitási problémák sem lesznek és nem is fog lassulni tőle, mivel a Google fémjelzi a nevével, így feltehetőleg szart nem fog jóváhagyni.
süti beállítások módosítása