B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Magyar siker a Google versenyen

2008.07.16. 21:16 Cseh Balázs - Balee

A Google által rendezett Online Marketing Challenge versenyen, 47 ország, több mint 1650 indulója közül a harmadik helyen végzett a Modern Üzleti Tudományok Főiskola csapata. A versenyen 200 dolláros AdWords kupponokkal kellett egy tetszőlegesen kiválasztott kisvállalkozás online kampányát menedzselni. Ismét bebizonyosodott, hogy nem kellenek milliók és nagy befutott brand-ek a jó marketinghez.

Az eseményt dedikáltan a tanulók részére indították a Google-nél, mert eddig nem volt ilyen jellegű verseny, ahol az elméletben elsajátítottakat, gyakorlatban is tudták volna használni. Eredetileg 200 körüli indulóra számítottak, ám meglepődtek a számokon: 47 ország, 1650 csapat, több mint 8000 tag. A feladat nem volt más, mint egy helyi kisvállalkozás forgalmát meglódítani, mindössze 3 hét alatt, és mindössze 200 dollárból.

A MÜTF csapatát oktatójuk, Damjanovich Nebojsa támogatta, aki szerint a siker annak köszönhető, hogy diákjai nem voltak felkészületlenek már az online marketing területtel kapcsolatban. A csapat harmadik lett az európai szekcióban, gratulálunk nekik.

Több mint 1200 látogatót sikerült hozniuk ennyi pénzből. Rövid fejszámolás: húsz cent ráfordítással szereztek egy látogatót (30 Ft). Érdekes lenne azt az adatot is ismerni, hogy ennyi látogatóból, hány vásárló született, és mennyit költöttek, bár a versenyen indult cég vezetője szerint, megnégyszerezték a forgalmukat.

Számunkra ismét nyilvánvalóvá vált, hogy az online marketing az a terület, ahova nem kell nagy név, és nagy büdzsé. Nem kellenek a horror áron dolgozó "nagynevű" kreatív ügynökségek, nagyon szép - csicsás - weboldalakat gyártó "nagy" cégek, napi Yuppie bloggal. Elég egy jól átgondolt és felépített weboldal, megfelelő információtartalommal, valamint hatékonyan felépített és mért kampány AdWords-ben, nem sok pénzzel.

Forrás: http://www.itpages.hu/20080716/magyar-siker-a-google-versenyen

GRATULÁLUNK!

1 komment

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr57571605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanyika12 2011.01.12. 13:52:19

Nagyon erdekes cikk. Koszi szepen.

Sanyika
www.momoway.com
süti beállítások módosítása