B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Online marketing alapok, tippek, technikák - 3 napos online képzés

2009.03.12. 16:26 Cseh Balázs - Balee

Válság van. És mint minden nehéz helyzetben, a cégek a marketing jellegű kiadásaikat csökkentik először. Azt hiszem ezen már jóval túl is vagyunk. Válságban is kell azonban költeni, hiszen marketing jellegű kiadás, befektetés nélkül közép és hosszú távon a jelenlegi nehéz helyzet nem javulni fog, hanem radikálisan tovább romlani a kieső megrendelések miatt.

Mire érdemes költeni? Melyek azok a marketing kiadások, amelyeken nem szabad(na) spórolnunk?

Az én személyes válaszom: azok, amelyek felhasználását és megtérülését az utolsó fillérig nyomon tudjuk követni, kézben tudjuk tartani. Az online reklámozás márpedig olyan, hogy minden mérhetővé válik!

Egyre több egyéni vállalkozót, mikro- és kisvállalatot érint a válság és a problémák, és mivel a RODIN Kft-nél célunk a tudás átadása, kitaláltunk egy ún. intenzív 3 napos online képzést az online marketing alapjairól, az alapfogalmaktól kezdve a Google kulcsszó alapú reklám készítésig elég sok területet lefedve. Ez egy induló csomag bárkinek, akit érdekel a téma, és szeretne tisztába kerülni az alapokkal, és hogy ha például megkeresik egy online üzleti ajánlattal, tudja mit kell kérdeznie, és a válaszokat értelmezni tudja.

Persze ez mit sem ér, ha jelen körülmények nem teszik lehetővé, hogy erre bárki is jelentkezzen (pl. az ár miatt), ezért a RODIN-nál kialakult online képzési árat megkurtítottuk, és 11 900 Ft+áfa/fő helyett, 3900 Ft+áfa/fő összegért biztosítjuk a következőket:

1. nap, hétfő – elérhetővé tesszük az első írásos anyagot:
- internet és online marketing alapok
- alapfogalmak, amikről fontos tudni, mielőtt belevág az online marketing világába
2. nap, szerda – elérhetővé válik a második tananyag
- mérés, statisztika, mi mit jelent és mire jó, mit mutat? Egyáltalán minek ez?
- email marketing alapok, ha emailt szeretne küldeni, merre induljon? Egyáltalán mit lehet és mit nem?
- keresőmarketing alapok, a kulcsszó alapú hirdetésről, kezdő lépések
3. nap, péntek
- gyakorlati példák, néhány videó és egész napos online konzultáció a Netegyetem fórumban a résztvevők számára

Mi ez a képzés?

  • egy alapozó, amelynek elsődleges célja, hogy megismertesse az online marketingben és reklámban használatos fogalmakat, az online megjelenés szerepét és képet adjon arról, hogy mi ez a terület és miért fontos "talpon maradni" és megjelenni a neten is

Mi nem?

  • nem online marketing menedzser képzés, mert ehhez a 3 nap és az ennyi idő alatt átadható tudás úgy gondolom igen kevés
  • nem guruképző, azaz aki elvégzi, nem fog másnap 15 ügyfélnek online marketing kampányt tervezni, de a sajátját kicsiben igenis elkezdheti menedzselni, átgondolni, felépítgetni és tovább keresni a fejlődési lehetőségeket

További infó és részletek erre >>>

1 komment

Címkék: online marketing képzés

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr14998238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.03.12. 18:14:43

"nem guruképző, azaz aki elvégzi, nem fog másnap 15 ügyfélnek online marketing kampányt tervezni"...
dehogynem :-)))))
Amúgy ezt is szétküldtem egy azonnalival, hátha valamelyik olvasóm betéved hozzátok, legalább érteni fogja miről magyarázok. Az utóbbi hetekben volt a Lapcom nevű cégnek itt helyben egy online marketing akadémia nevű egy napos, 6 órás alapozó képzése. Elküldtem rá a helyi ügyfeleimet (akik már azok, nem a hírlevél olvasókat) sokan el is mentek, (az ingyenes volt, bár a tiétek ára is nagyon kedvező) és szinte mindegyik azt jelezte vissza, hogy tök jó volt, mert eddig, ha nem is árulták el, néztek bután, mikor seo-ról ppc-ről, ergonómiáról beszéltünk nekik. Most meg már nem.
süti beállítások módosítása