B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Az ország legprofibb adatbázis-építője???

2009.07.22. 07:59 JBalogh

Ma hajnalban minden bizonnyal Magyarország legprofibb adatbázis-építője tett üzleti ajánlatot számomra.

Állítása szerint kerek 1 MILLIÓ e-mail címe van, amelyeket 2009-ben "gyűjtött". Na, ezeket szeretné értékesíteni. Előre sajnálom azokat a szegény embereket, akik ráharapnak egy ilyen lehetőségre.

A probléma a következő:

1. Az opt-in szabály miatt e-mail címeket nem célszerű vásárolni. Rövid távon szert tehetünk némi haszonra, de hosszabb távon tutira megütjük a bokánkat.

2. Egymillió e-mail címből álló adatbázist tisztességes módon, magánszemélyként, alig fél év alatt nem lehet felépíteni. Ez még egy ügynökség számára, sok milliós büdzsé mellett is szép feladat. (Ellopva, összehalászva persze ennek a többszöröse is elérhető.)

3. A levélben említett 5-10 százalékos hibahatár egy karbantartott, folyamatosan menedzselt listánál releváns. Elgondolkodtató, hogy honnan tudja a lista birtokosa, hogy az övé ilyen jó? Mikor tesztelte? Milyen statisztikákkal tudja ezt igazolni?

A lényeg tehát, hogy ne dőljünk be az ilyen trükköknek.

Az e-mail eredeti szövege:

Tisztelt Hölgyem/ Uram!

Megrendelhető nálam az alábbi email címlista:

- 300.000 magyarországi vállalkozás email címe, tetszés szerinti csoportosításban
- 700.000 magyarországi magán email cím.

Valamennyi címlistát idén, 2009 folyamán allítottam össze, a hibaszázalék mindössze 5-10 százalék, vagyis aktuálisabb, mint szinte valamennyi más hasonló adatbázis.
Ugyanakkor (akár külön is) elérhetők különböző gyűjtő-, valamint kiküldőprogramok is. Természetesen részletes tájékoztatót is küldök, illetve válaszolok bármilyen felmerülő kérdésre.

Üdvözlettel,
Kiss Gábor

4 komment · 1 trackback

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr731260300

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.07.22. 09:32:41

És hányan be fognak dőlni neki.... Egy ügyfelem (bútorboltos) reggel már hívott, hogy szerintem vegyen-e innen email címeket. Úgyhogy szórja rendesen Kiss úr az áldást minden felé...

Csáki István · http://www.csakiistvan.hu 2009.07.22. 20:12:57

Igen, én is kaptam ebből a levélből pár példánnyal. Sajnálom azokat akik valóban bedőlnek egy ilyen spam-nek, hisz nagyon jól tudjuk hogy a kínai boltban sem lehet jó minőséget kapni

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2009.07.25. 10:07:02

Nem tudom emlékszel-e még Julcsi, de a Dashöferben dolgozva egyszer felnyomtunk egy ilyen adatbázis építőt... úgy rémlik kb. az adatvédelmi biztos hivatala kiverte a biztosítékot a válaszában:
b2bonline.blog.hu/2007/11/28/nagy_sandor_az_emaillistatulajdonos_adat

"Nos azt hiszem bezárult a kör. Ma Magyarországon sajnos sem az NHH, sem az Adatvédelmi Biztos Hivatala, sem a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya nem tud tenni a lespiderelt lista eladás ellen. Lám mennyit ér egy yahoo-s cím..."

Magyar Márk 2009.07.27. 16:18:09

Hát sajnos megint nem válaszolt a megkeresésemre az ürge pedig már rutinból írok neki minden éveben hátha megtudok valamit az adatbázisról :(

Egyszer csak összejön :)
süti beállítások módosítása