B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Az ország legprofibb adatbázis-építője???

2009.07.22. 07:59 JBalogh

Ma hajnalban minden bizonnyal Magyarország legprofibb adatbázis-építője tett üzleti ajánlatot számomra.

Állítása szerint kerek 1 MILLIÓ e-mail címe van, amelyeket 2009-ben "gyűjtött". Na, ezeket szeretné értékesíteni. Előre sajnálom azokat a szegény embereket, akik ráharapnak egy ilyen lehetőségre.

A probléma a következő:

1. Az opt-in szabály miatt e-mail címeket nem célszerű vásárolni. Rövid távon szert tehetünk némi haszonra, de hosszabb távon tutira megütjük a bokánkat.

2. Egymillió e-mail címből álló adatbázist tisztességes módon, magánszemélyként, alig fél év alatt nem lehet felépíteni. Ez még egy ügynökség számára, sok milliós büdzsé mellett is szép feladat. (Ellopva, összehalászva persze ennek a többszöröse is elérhető.)

3. A levélben említett 5-10 százalékos hibahatár egy karbantartott, folyamatosan menedzselt listánál releváns. Elgondolkodtató, hogy honnan tudja a lista birtokosa, hogy az övé ilyen jó? Mikor tesztelte? Milyen statisztikákkal tudja ezt igazolni?

A lényeg tehát, hogy ne dőljünk be az ilyen trükköknek.

Az e-mail eredeti szövege:

Tisztelt Hölgyem/ Uram!

Megrendelhető nálam az alábbi email címlista:

- 300.000 magyarországi vállalkozás email címe, tetszés szerinti csoportosításban
- 700.000 magyarországi magán email cím.

Valamennyi címlistát idén, 2009 folyamán allítottam össze, a hibaszázalék mindössze 5-10 százalék, vagyis aktuálisabb, mint szinte valamennyi más hasonló adatbázis.
Ugyanakkor (akár külön is) elérhetők különböző gyűjtő-, valamint kiküldőprogramok is. Természetesen részletes tájékoztatót is küldök, illetve válaszolok bármilyen felmerülő kérdésre.

Üdvözlettel,
Kiss Gábor

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr201260300

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.07.22. 09:32:41

És hányan be fognak dőlni neki.... Egy ügyfelem (bútorboltos) reggel már hívott, hogy szerintem vegyen-e innen email címeket. Úgyhogy szórja rendesen Kiss úr az áldást minden felé...

Csáki István · http://www.csakiistvan.hu 2009.07.22. 20:12:57

Igen, én is kaptam ebből a levélből pár példánnyal. Sajnálom azokat akik valóban bedőlnek egy ilyen spam-nek, hisz nagyon jól tudjuk hogy a kínai boltban sem lehet jó minőséget kapni

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2009.07.25. 10:07:02

Nem tudom emlékszel-e még Julcsi, de a Dashöferben dolgozva egyszer felnyomtunk egy ilyen adatbázis építőt... úgy rémlik kb. az adatvédelmi biztos hivatala kiverte a biztosítékot a válaszában:
b2bonline.blog.hu/2007/11/28/nagy_sandor_az_emaillistatulajdonos_adat

"Nos azt hiszem bezárult a kör. Ma Magyarországon sajnos sem az NHH, sem az Adatvédelmi Biztos Hivatala, sem a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya nem tud tenni a lespiderelt lista eladás ellen. Lám mennyit ér egy yahoo-s cím..."

Magyar Márk 2009.07.27. 16:18:09

Hát sajnos megint nem válaszolt a megkeresésemre az ürge pedig már rutinból írok neki minden éveben hátha megtudok valamit az adatbázisról :(

Egyszer csak összejön :)
süti beállítások módosítása