B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Nézzük meg 2. rész - ezúttal a mailingeket!

2007.04.23. 22:08 Cseh Balázs - Balee

Írtunk korábban arról, hogy az elkészített oldalakat érdemes megnézni Firefox alatt is (http://b2bonline.blog.hu/2006/12/28/nezzuk_meg_firefox_alatt_is), elvégre a részaránya a böngészők piacán folyamatosan nő.

Értelemszerűen nem csak az oldalakat, de a mailingeket is MUSZÁJ megnézni több postafiókban és levelező programban.

Ahol mindenképp ellenőrizzünk:

  • gmail - zúzás! Nagyjából így lehetne összefoglalni, amit a gmail a mailingekkel és hírlevelekkel csinál. Tiszta kód, és sok-sok tesztelés, mire a gmailben is elfogadhatóan jelenik meg a mailing.
  • vipmail - random. Sok mindent megeszik, de random szét bírja dobni magát. De alapvetően nem túl sok probléma van vele. De teszteljünk itt is.
  • freemail - most, hogy megújult, főleg. Sajnos egyelőre még az a tapasztalatunk, hogy (főleg 1024x768-ban) az olvasó ablak a mailing v. hírlevél nagy részét lecsapja, levágja. Több olvasói visszajelzést is kaptunk, hogy "ugyan oldjuk már meg, mert eddig meg tudták nézni a hírlevelet, most meg nem" <sigh...> Nehéz elmagyarázni nekik, hogy a levelezőjük változott számukra előnytelenül, de ezt ne nekünk kelljen már megoldani :)
  • chello - a webmaillel sincsen sok gond, de tapasztalataink szerint nem itt nézik a leveleket, ahogy a t-online-os fiókkal rendelkezők is inkább letöltik a leveleket asztali levelezőbe. Azért nézzük meg, de nem itt lesznek a gondok :)
  • hotmail, yahoo és a többi nagy -> attól függ milyen területen dolgozunk. Hotmail és Yahoo erőteljesebbnek tűnik b2c területen. Mindkettőn érdemes tesztelni.

Asztali levelező kliensek:
  • Outlook 200x -> most, ebben a postban az Outlook 2007-et nem is említem. Az egy külön dühöngést megér, szerintem meghagyom Márknak. 2003-tól lefelé, de 2003-ban mindenképp érdemes megnézni a mailinget vagy hírlevelet.
  • Thunderbird -> nézzük meg Thunderbird-ben is. Miért? Egyrészt használják másrészt ellenőrizhető benne a txt part, a html part, valamint a levél teljes forrása fejlécestül mindenestül, ahol a spam infók, és egyéb szerver oldali infók vannak.
  • ahol még kéne, de lehetőségeinktől függ: Lotus Notes - a levelezés "kihívása" (a link nem feltétlen link többé, ha "átszűri" a Notes; image-ek megjelenítése és kezelése terén súlyos kihívásokkal küszködik, főleg a régi verziók, a txt a kedvence, tipikus b2b levelezésre gyúr), Eudora - nem állítanám, hogy agyon teszteljük. Dolgoztam vele egy darabig, nem sírom vissza, kb. Lotus szinten bírt néha kezelni dolgokat, de alapvetően nem volt vele sok probléma)

Hogyan teszteljünk?

Tök egyszerű: nyissunk postafiókot mindenhol és a tesztlistába rakjuk bele ezeket a címeket is. A teszt kiküldése után "ballagjunk el" a postafiók honlapjára és nézzük meg mit művelt gyermekünkkel: ne adj Isten rögtön kukába dobta-e vagy csak széthullott dirib-darabjaira, kirívó esetben csont nélkül jó mindegyikben? Meglátjuk...

Levelező kliens tesztelése:
Rakjunk fel min. egy Outlook-ot és egy Thunderbird-öt, de legjobb, ha egyik kollégánk az egyikben, a másik a másikban dolgozik. Egyrészt így készség szinten fogják ismerni a szoftvereket, másrészt meg van oldva a tesztelés is.
Persze... ha az egyik rá tudja venni a másikat, hogy az övé sokkal-sokkal jobb... akkor lehet, hogy valamelyik levelezőt bukjuk :) De ez már egy másik történet.

Mit lehet és mit nem használni a különböző levelezőkben?

1 komment

Címkék: yahoo gmail levelező thunderbird e mail e mailing

Online marketing szótár
Szerzőtársammal, Julcsival kitaláltuk, hogy felépítünk egy online marketing szótárt, fogalomtárt, amely minden online marketing iránt érdeklődő épülésére és segítésére szolgálhat. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk, kattints és nézd meg >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr4462619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manoi 2007.04.24. 16:00:47

Köszönöm a lehetőséget, hogy írhatok egy komplett bejegyzést a 2007 Outlookról! :)

Viccet félretéve! Már tesztelés alatt van ez a "gyöngyszem". Hamarosan jön a post is!
süti beállítások módosítása