B2B online marketing blog

b2b online marketing - azaz online marketing üzleti oldala.

Cseh BalázsBalee
digitális divízióvezető
CompLex Kiadó, Wolters Kluwer


adwords_certified_partner_web_HU.gif

Aztmondják...

Jogszabály v. cégkereső:

CompLex

Jogszabályt Céget

Ezeket olvasgatom

Licenc

Creative Commons Licenc

Online marketing alapok, tippek, technikák - 3 napos online képzés

2009.03.12. 16:26 Cseh Balázs - Balee

Válság van. És mint minden nehéz helyzetben, a cégek a marketing jellegű kiadásaikat csökkentik először. Azt hiszem ezen már jóval túl is vagyunk. Válságban is kell azonban költeni, hiszen marketing jellegű kiadás, befektetés nélkül közép és hosszú távon a jelenlegi nehéz helyzet nem javulni fog, hanem radikálisan tovább romlani a kieső megrendelések miatt.

Mire érdemes költeni? Melyek azok a marketing kiadások, amelyeken nem szabad(na) spórolnunk?

Az én személyes válaszom: azok, amelyek felhasználását és megtérülését az utolsó fillérig nyomon tudjuk követni, kézben tudjuk tartani. Az online reklámozás márpedig olyan, hogy minden mérhetővé válik!

Egyre több egyéni vállalkozót, mikro- és kisvállalatot érint a válság és a problémák, és mivel a RODIN Kft-nél célunk a tudás átadása, kitaláltunk egy ún. intenzív 3 napos online képzést az online marketing alapjairól, az alapfogalmaktól kezdve a Google kulcsszó alapú reklám készítésig elég sok területet lefedve. Ez egy induló csomag bárkinek, akit érdekel a téma, és szeretne tisztába kerülni az alapokkal, és hogy ha például megkeresik egy online üzleti ajánlattal, tudja mit kell kérdeznie, és a válaszokat értelmezni tudja.

Persze ez mit sem ér, ha jelen körülmények nem teszik lehetővé, hogy erre bárki is jelentkezzen (pl. az ár miatt), ezért a RODIN-nál kialakult online képzési árat megkurtítottuk, és 11 900 Ft+áfa/fő helyett, 3900 Ft+áfa/fő összegért biztosítjuk a következőket:

1. nap, hétfő – elérhetővé tesszük az első írásos anyagot:
- internet és online marketing alapok
- alapfogalmak, amikről fontos tudni, mielőtt belevág az online marketing világába
2. nap, szerda – elérhetővé válik a második tananyag
- mérés, statisztika, mi mit jelent és mire jó, mit mutat? Egyáltalán minek ez?
- email marketing alapok, ha emailt szeretne küldeni, merre induljon? Egyáltalán mit lehet és mit nem?
- keresőmarketing alapok, a kulcsszó alapú hirdetésről, kezdő lépések
3. nap, péntek
- gyakorlati példák, néhány videó és egész napos online konzultáció a Netegyetem fórumban a résztvevők számára

Mi ez a képzés?

  • egy alapozó, amelynek elsődleges célja, hogy megismertesse az online marketingben és reklámban használatos fogalmakat, az online megjelenés szerepét és képet adjon arról, hogy mi ez a terület és miért fontos "talpon maradni" és megjelenni a neten is

Mi nem?

  • nem online marketing menedzser képzés, mert ehhez a 3 nap és az ennyi idő alatt átadható tudás úgy gondolom igen kevés
  • nem guruképző, azaz aki elvégzi, nem fog másnap 15 ügyfélnek online marketing kampányt tervezni, de a sajátját kicsiben igenis elkezdheti menedzselni, átgondolni, felépítgetni és tovább keresni a fejlődési lehetőségeket

További infó és részletek erre >>>

1 komment

Címkék: online marketing képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://b2bonline.blog.hu/api/trackback/id/tr4998238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.03.12. 18:14:43

"nem guruképző, azaz aki elvégzi, nem fog másnap 15 ügyfélnek online marketing kampányt tervezni"...
dehogynem :-)))))
Amúgy ezt is szétküldtem egy azonnalival, hátha valamelyik olvasóm betéved hozzátok, legalább érteni fogja miről magyarázok. Az utóbbi hetekben volt a Lapcom nevű cégnek itt helyben egy online marketing akadémia nevű egy napos, 6 órás alapozó képzése. Elküldtem rá a helyi ügyfeleimet (akik már azok, nem a hírlevél olvasókat) sokan el is mentek, (az ingyenes volt, bár a tiétek ára is nagyon kedvező) és szinte mindegyik azt jelezte vissza, hogy tök jó volt, mert eddig, ha nem is árulták el, néztek bután, mikor seo-ról ppc-ről, ergonómiáról beszéltünk nekik. Most meg már nem.
süti beállítások módosítása